Affirmaties, bewustwording en focus

Lieve R…, eerst een update. Over 3 weken vertrekken we naar Schotland. Het wordt nu echt, we kunnen er niet meer onderuit, alles is geboekt. We zijn beiden echt bang wat ons te wachten staat. Alles komt tegelijk en is heel stressvol, huis is verkocht, chalet gekocht en begin juli vertrekken we richting het zuiden, zaken afhandelen en daarom veel mediteren.

De titel zegt het al, wederom affirmaties, maar nu om je valkuilen te tackelen en ze te gebruiken je focus te wijzigen naar een positieve mind. Ik ga voorbeelden noemen van mezelf.

Alles wat je repeterend tegen jezelf zegt kun je zien als een affirmatie positief of negatief. Ik hoef voor jou geen voorbeelden meer te noemen, je weet exact wat ik bedoel. Ik weet niet of je inmiddels ook positieve voor jezelf hebt bedacht? Ik wist niet dat elke high performance person dit ook deed, maar ik ben ervan verzekerd dat dit zo is en ik neem dit nu dan ook heel serieus.

Zoals ik al eerder heb benoemd, al hetgeen wat je tegen jezelf herhaaldelijk zegt kun je zien als een affirmatie. Je kunt dit herkennen aan de huidige uitkomst van je leven. Alles wat je tegen jezelf hebt gezegd, is voor jou nu werkelijkheid. Dit is geen vast gegeven. Want je kunt jezelf herschikken. Ik heb dit eerder niet heel serieus genomen, maar doe dat nu zeker wel. Ik hoop dat jij dit ook wilt overwegen.

OK. Ik zal beginnen met voorbeelden van mezelf. Eerst hetgeen wat al jaren werkelijkheid voor mij is, wat ik herhaaldelijk tegen mezelf heb gezegd. Dit weet je van jezelf het beste.

Mijn negatieve affirmatie:

Situaties waarbij ik vast lijk te zitten of als omstandigheden anders uitpakken dan verwacht, reageer ik op met teleurstelling en depressiviteit.

Dit is 1 van mijn grootste valkuilen. Je ziet dat dit een negatieve affirmaties is die mij zeker niet dient. Hierop heb ik een positieve affirmatie bedacht die ik de komende maanden, misschien wel jaren minimaal 2 maal per dag ga lezen voor mezelf. Deze methode komt overigens uit het boek release your brakes.

Positieve affirmatie:

Als ik in situaties kom waarbij ik vast lijk te zitten of als omstandigheden anders uitpakken dan verwacht, dan reageer ik enthousiast, vol vertrouwen en vastberaden dat de bron brengt waar ik naar toe wil, maar dan beter!

In de eerste instantie gaat je ego dit niet accepteren en het als onzin bestempelen, maar luister daar niet naar. Het wil je beschermen en blijven waar het zich bevind, ook al is het niet goed voor je. Heb vertrouwen en maak ze voor jezelf. Het mooie eraan is dat als je weer vervalt in het oude, de negatieve affirmatie, ben je vrijwel meteen bewust dat je “het” weer doet en kun je snel je positieve affirmatie weer benoemen. Maak een commitment met jezelf dat je dit consequent blijft doen. Als je iets repeterend tegen jezelf blijft zeggen, is dit wat jou waarheid wordt. Omdat je steeds je focus herpakt, blijft je focus gericht op waar je naar toe wilt.

Ik noem het de bron, maar je kunt het alles noemen wat je wilt. Jij wijst waar je naar toe wilt, hoe je daar komt is niet aan jou. Dat is aan de “unknown…”, als je je daarmee gaat bemoeien komt het nl niet goed. Don’t interfere just point out<3

Wil je iets voor jezelf en mij doen? Wil je de eerste 2 zinnen van je FB verwijderen en deze vervangen voor 2 positieve affirmaties? Telkens als je het opent zie je dan steeds ipv je negatieve je positieve affirmaties.

Ok, een volgende:

Mijn negatieve affirmatie:

Als ik in niet bekende omstandigheden geraak, voel ik me onzeker en angstig.

Positieve affirmatie:

Als ik in onbekende omstandigheden geraak, dan voel ik enthousiasme en zekerheid dat er nieuwe mogelijkheden en positieve dingen staan te gebeuren.

Nog een:

negatieve affirmatie:

soms vanuit het niets krijg ik ineens een naar en depressief gevoel, dit kan dan wel dagen aanhouden.

Positieve affirmatie:

Soms vanuit het niets krijg ik ineens het ultieme geluks gevoel, dit kan wel dagen aanhouden.

Het gaat hier niet over gevoelens wegstoppen, het gaat over waar je op focust. We zijn geneigd en geprogrammeerd om ergens in te blijven hangen, als we dat dan toch doen dan maar beter in positieve gevoelens en gedachten.

En nog een:

Mijn negatieve affirmatie:

Als ik automatische gedachten heb, gaan deze over zorgen over de toekomst, negatieve scenario’s die mogelijk staan te gebeuren en angsten die ik ga krijgen tijdens belangrijke afspraken.

Positieve affirmatie:

Als ik automatische gedachten heb, gaan deze over hoe gemakkelijk ik het leven ervaar, hoe gelukkig ik ben, hoeveel ik geniet, hoeveel vertrouwen ik heb en hoe dankbaar ik ben voor dit bijzondere leven.

Zie je hoe deze affirmaties lijnrecht tegen over elkaar staan? Wat zou beter zijn tegen jezelf te zeggen? Of het wel of niet zou werken is eigenlijk helemaal niet van belang. Ik denk dat iedereen het eens zou zijn dat de positieve beter is om tegen jezelf te zeggen. Alleen jou en mijn ego hebben hier een mening over. Maar jij bent sterker dan jou ego. Wil je dit gaan doen? Je zult vrij snel merken dat je veel bewuster wordt met wat je “automatisch” denkt. En als je bewust bent, dan kun je daar iets mee doen. Als je je eigen affirmaties maakt schrijf ze dan bv op in een boekje wat je naast je bed legt, zodat je ze niet vergeet te doen. Nog mooier is als je voor je hardnekkige issues briefjes maakt en op strategische plaatsen neerlegt zodat je ze nog vaker kunt doen en bewust blijft.

Jij kan hieruit komen; jij kan een gepassioneerd leven leiden; dat kan door je te focussen; te focussen op waar je naar toe wilt; niet door jezelf bezig te houden met wat er is gebeurd of waar je nu in zit; bezig zijn met waar je inzit brengt niemand verder; focussen; focussen op je passie; je affirmaties; Get a mentor!! Who helps you to focus; not on your problems, which are you good in yourself😉 but on your goals; who helps you to find and helps you to reach the goal line.

Je weet, ik heb erg moeite met jou in je situatie te zien, after almost 5 years I can’t let you go, not only because I know what you capable of. I just know your potential. You think that people overestimate you, you probably think I am too. But I see people, I see their talent and I’m know for sure that I’m not wrong whit you. I’m getting emotional by seeing you like this, when I look into your heart and knowing what your here for…

Everything is possible lieve R…, I saw your shared articles. You are not disabled, that’s what I know for sure. Your test didn’t even point out that it was under your worst circumstances. But they had to messing up numbers to fit you in a traject to get a WIA and a living space for you. Start focus sweet R…, and point out where you want to go<3 And be Trustfull<3

Ik voeg een video bij van Brain Rose van London Real. Het laat zien waar ik me in ga begeven. Ik ga ALLES wat ik heb opgebouwd opgeven om mijn angsten onder ogen te komen en ze achter me te laten. Dat is de hoofdreden dat ik dit ga doen en dit is ook C…. haar reden. Een wens van jou is passend werk te vinden, natuurlijk is het fijn om voor jezelf te kunnen zorgen en niet afhankelijk te zijn, maar een baan alleen gaat niet je problemen oplossen. 87% van de werkende mensen is nl niet gelukkig in hun werk, daar ben ik er 1 van en C…. ook. Dit breekt uiteindelijk ook op. Hetgeen waar je passie ligt, waar je hart ligt dat is de weg die leidt naar fulfilment. Ik hoop dat ik een inspiratie voor je ben, dat het jou ook moed geeft om dingen te gaan doen waar je veel angst voor hebt. Misschien in de toekomst zelfs een keer met me te praten… ik woon tenslotte straks in de buurt.

Overweeg de video helemaal te kijken, er zijn vast veel dingen waar je aversie tegen hebt, maar jij kunt hier ook veel van leren<3

https://youtu.be/B7NH-z2AK1U

Liefs xx

Gerelateerde Afbeeldingen: