Doelen en affirmaties

Je doelen en affirmaties hebben alles met elkaar te maken. Ik had tot voorkort geen idee hoe belangrijk affirmaties zijn in je groeiproces. En nog bijkomend heb ik ze altijd verkeerd gedaan. Dat leg ik zo verder uit. Eerst zal ik een vergelijkend voorbeeld geven wat je nu op dit moment doet. Dat wat je nu doet is eigenlijk hetzelfde als affirmeren alleen in tegengestelde richting als waar je naar toe wilt. Je kunt hieruit concluderen dat je huidige affirmaties perfect werken, ze brengen je daar waar jij nu dag in dag uit op focust en wat je tegen jezelf zegt. Want dat is waar je nu bent… toch?

Voorbeeld; wat je nu op schrijft en tegen jezelf zegt is o.a.:

Ik val tussen wal en schip; ik ben anders; ik pas nergens tussen; ik heb een beperking; ik heb een disharmonisch profiel; ik ben LVB; ik ben autistisch; het leven is moeilijk; het leven is oneerlijk.

En deze lijst kan jij vast nog veel langer maken. Je schrijven is een habit geworden. Enige tijd geleden heb je eens geprobeerd om alle negatieve shit van je profiel te halen en alleen positieve dingen te schrijven. Maar als je nu terugkijkt zie je hoe sterk je habits zijn en dat je heel gemakkelijk terugvalt in oude patronen. En dat geldt niet alleen voor jou, maar net zo goed voor mij. Het gaat zo automatisch, zonder dat je het in de gaten hebt. Je lichaam is nl zo gewend dit te doen. Je lichaam(onderbewuste met 11,2miljoen bits.p/s vs neocortex 60 bits/sec)

Maar wat doet dit nu met je? Je verteld jezelf elke dag het bovenstaande, je leest het elke dag, je leeft het elke dag. Of het waarheid is of niet doet er op dit moment even niet toe. Je verteld het jezelf en als je dit vaak genoeg tegen jezelf zegt, neem je het voor waarheid aan. Toen jij de diagnose LVB kreeg, was je het daar absoluut niet mee eens and I AGREE even more! Maar hoe is dit nu jaren later voor jou? Ben je inmiddels in je diagnose gaan geloven? Ze hebben het je waarschijnlijk uitgelegd als in het filmpje over LVB. Er zijn zeker mensen die onder “het label” LVB vallen, maar er zijn tegenwoordig veel te veel mensen die hieronder geschaard worden geheel onterecht en ik heb ze opgeleid in verschillende functies dus ik kan er zeker over mee praten. EN als R… onder LVB geschaard wordt dan heb ik het zeker zei C…

C… heeft jarenlang in soortgelijke trajecten gezeten nl en is uiteindelijk op eigen houtje eruit gestapt omdat zij niet haar hele leven aan haar voorbij wilde laten gaan unfulfilled door middel van het label wat ze had opgeplakt gekregen. Als ze dit niet gedaan had, had ze zo goed als zeker nog bij haar moeder gewoond en had ze mij nooit ontmoet.

Maar wat gebeurd er als je al dat je verteld wordt voor waarheid aanneemt? Waar brengt het je heen? Ik ben er inmiddels heilig van overtuigd dat wat je tegen jezelf zegt, jezelf “wijsmaakt”, dat je daar terecht komt. Ik zie het aan mezelf, je weet hoe ik geworsteld heb met duizeligheid. En nog in stressvolle situaties heb ik er last van. Ik wilde er vanaf. En dat heb ik al die tijd tegen mezelf gezegd. Niet waar ik naar toe wilde, maar ik was de hele dag bezig met de duizeligheid en dat kon ook niet anders want ik was het, zo vond ik het toen tenminste. Maar het geldt niet alleen daarvoor. Het gaat om alles wat je tegen jezelf zegt. ALLES wat jij tegen jezelf zegt is waar. Waarheid voor jou. Alles wat ik tegen mezelf zeg is voor mij waarheid. Je gelooft alles wat jij jezelf verteld. But never underestimate how wrong you can be.(or others) And what is more worse for you? That I’m wrong or that you are?

Your perception is your reality.

En als je het voornemen hebt te veranderen, dan is dat vaak voor even. Helemaal als je (even) geen resultaat ziet, zonder dat je het in de gaten hebt val je terug in oude habits.

Dan Pena zegt: You fall easily back into old behavers, you fall more easily back around people who have been part of your conditioning process.

Je kunt het zien als het Pavlov experiment. Je hebt vast wel eens van de hond van Pavlov gehoord. Hij gaf zijn hond eten en liet tegelijkertijd een belletje rinkelen. Na een aantal keren rinkelde hij alleen het belletje en de hond dacht dat hij eten kreeg en begon te kwijlen. Zo werkt ons onderbewustzijn hetzelfde. In dit voorbeeld kun je je familie / omgeving beschouwen als het belletje.

Affirmaties zijn dus dingen die je tegen jezelf zegt die alles te maken hebben met je doelen, je passie en hetgeen waar je naar toe wilt werken. Affirmaties mogen / moeten doelen zijn die jij volgens jou in je stoutste dromen nooit zou kunnen bereiken. Houd je dus niet in met het maken van de affirmaties. De maatschappij en je omgeving prediken jou de “conventionele wijsheid”(dingen die door iedereen aangenomen worden/ algemeen bekent zijn..); Dat kan niet, dat kan jij niet, dat is onmogelijk. Alles wat je nu over jezelf schrijft en tegen jezelf zegt zal steeds terugkomen, het is aan jou dit op te merken en snel terug gaan naar je affirmaties. Voor mij idem.

Omdat jou omgeving vol zit met conventionele wijsheid, zul jij daar zeker geen steun van ontvangen. Dit maakt het extra moeilijk voor jou om het vol te houden. Jou onderbewuste is ijzersterk en zal terug willen keren naar het “oude vertrouwde”. De negatieve shit die je tegen jezelf zegt. Het brein van de mens is ook zo gebouwd om je te beschermen, het veilig voor je te houden. Het “vertrouwde” is voor de mind bekent als veilig, ook als dat betekent dat het niet perse goed voor je is. Dus het zal er alles aan doen jou in je bepaalde patroon te houden. Je weet hoe extra sterk dat bij jou gevormd is. Want hoe kun jij ooit richting je doelen geraken als je dag in dag uit zegt en schrijft dat je slachtoffer bent?

Ok. Lieve R… , ook al krijg ik never response, ik voel toch dat hetgeen wat ik schrijf iets met jou doet en hopelijk uiteindelijk jou helpt jou keuzes te maken waarbij jij een leven krijgt waarin je je fantastisch voelt. (dus niet alleen beter voelen maar fantastisch) En dit zou ook een affirmatie voor je kunnen zijn. Voor jou op dit moment misschien totaal onwerkelijk. Ik ga hier zo meer op door.

Ok, wat zou je concreet kunnen doen? Ik maak alleen suggesties, Jij bepaald natuurlijk helemaal zelf of je hier ook maar iets mee doet! Ik zal beginnen…

Waar je mee zou kunnen / “moeten” starten. Ontdoe je profiel totaal van negatieve affirmaties. Alle negatieve shit eraf, met name hetgeen wat begint met “Ik ben…/ ik heb…”

Vervolgens, … ik zeg niet dat je nooit meer over je situatie “mag” schrijven maar probeer voorlopig even niet te schrijven over je moeilijkheden. Schrijf in plaats daarvan over je doelen, zonder er negatief over te zijn, ik kom er zo op wat dat dan eventueel zou kunnen zijn als je nog niet weet wat je doelen zijn. Je kan natuurlijk ook over je passies schrijven en wat je graag zou willen doen, en laat dan even buiten beschouwing of het op dit moment voor jou mogelijk zou zijn.

Je doelen bevinden zich hier en in de toekomst, niet in het verleden. Zie alles wat ik schrijf als suggestie, niets is negatief bedoeld, in tegendeel. Als je iets plaatst op je profiel doe het dan voorlopig niet van iets uit het verleden. Ik doel even op de vele foto’s uit je kindertijd. Er is niets mis met kinderfoto’s in tegendeel zelfs, maar waarschijnlijk plaats je het met een reden dat je je toen nog goed voelde, een fijne tijd had. Daar is ook niets mis mee, maar wel als je niet los kan komen van je patronen. Als je straks bezig bent met je nieuwe affirmaties en je kijkt naar al je kinderfoto’s, dan ben je in een split second terug in je “oude” patronen, ongemerkt.

Zeg niet meer tegen jezelf dat je iets niet kan, ook niet als je het echt geloofd. Je vind bv dat je nooit auto zou kunnen leren rijden. Je weet dat pas als je het probeert. En zelfs dan, de eerste, tweede, derde keer en misschien nog een aantal, zal het niet vloeiend verlopen, je moet dat leren, net als fietsen, daar reed je ook de eerste keer niet meteen vloeiend mee weg. Helemaal stoppen met zeggen dat je iets niet kan! Zonder dat je het bewust doorhebt kun je het meteen voor waarheid aannemen nl. Misschien denk jij; dat ik helemaal niets snap van jou situatie, jou diagnoses, met name het disharmonisch profiel; en weet je, dat zou goed kunnen, maar… zou het zo kunnen zijn, dat in deze maatschappij, met alle instituten, uitgebreide diagnoses alles veel te ver is doorgeschoten? Waarom worden zgn “minderheidsgroepen” niet gewoon geaccepteerd als zijnde “normale” mensen met “andere” talenten die we zeker ook nodig hebben? Er zijn denk ik heel veel meer mensen in disharmonie met de uiteindelijke bedoeling waarom we hier zijn gekomen in dit leven, hier behoor ik ook nog steeds bij… Er zijn maar heel weinig mensen in harmonie met hun bestemming. En er kunnen mensen meer in harmonie met hun bestemming zijn als de meeste (binnen de kaders van sociale standaarden) mensen zoals bv Nick Vujicic. Hij valt zeker buiten de “sociale standaarden” maar heeft waarschijnlijk een more fulfilment life dan de 87% van de wereldbevolking die niet gelukkig zijn in wat ze doen en zijn. Vraag… zou jij in harmonie kunnen zijn met jou “bestemming” met alle “gebreken” die je op dit moment ervaart, als jij jou passie kon uitvoeren en kan leven?

Ok, terug naar de affirmaties. Waar je mee zou kunnen beginnen is affirmaties te maken die je brengen daar waar je naar toe wilt. Dat moeten concrete affirmaties zijn. Dus niet; ik wil me goed voelen, of ik zou een leven willen hebben waarin ik me gelukkig voel. Ik wil… betekent dat je het niet hebt, dat er iets mist. Ik heb ze dus ook altijd verkeerd gedaan… Affirmaties beginnen met Ik ben… of ik heb… Ze beginnen dus net als je negatieve affirmaties alleen komt er dan iets positiefs achteraan wat te maken heeft met je doelen of waar je naar toe wilt.

Ik noem nu een aantal voorbeelden, Je zou ze kunnen overnemen of je eigen affirmaties kunnen maken. Je affirmaties zijn dus NIET gebaseerd op je huidige situatie en je hoeft ze ook niet te geloven. Het gaat erom dat je dit tegen jezelf blijft zeggen, net als je je negatieve affirmaties jaren tegen jezelf hebt gezegd, deze ben je nl ook gaan geloven…

Mijn lichaam is fysiek en mentaal in topvorm, ik voel me fantastisch.

Ik heb werk waar ik mijn passie in kwijt kan.

Ik ben de regisseur van mijn leven.

Ik ben een top fotografe

Ik heb mijn eigen bedrijf in fotografie, ik fotografeer dieren wat mijn passie is en maak klanten daar heel gelukkig mee.

Ik heb fijne vrienden waar ik mooie gesprekken mee kan voeren, die mij steunen en mij helpen mijn dromen waar te maken.

Ik ben creatief en inventief.

Ik ben een zelfredzame, zelfstandige vrouw.

Ik heb alle kwaliteiten die nodig zijn om een succesvolle toekomst op te bouwen.

Ik heb mijn rijbewijs en ik rijd in mijn auto overal naartoe wanneer ik wil.

Ok. Dit zijn een aantal affirmaties die je zou kunnen doen. Affirmaties moet je minimaal 2x per dag opzeggen, het liefst per keer meerdere keren herhalen. Maar liever nog vaker dan 2x per dag. Net zoals je de negatieve shit 100x per dag tegen jezelf hebt gezegd. Later hier meer over, want je moet ze ook op gaan schrijven, maar kom ik dus later op terug.

Ik weet natuurlijk niet wat jij precies zelf wilt. Maar fotografe lijkt me iets wat bij jou past, alleen geloof jij waarschijnlijk niet dat dit mogelijk is. Ik geloof dat wel, ik had deze site nl met een reden gemaakt… Ipv dat jou v… zegt dat je iets niet kan, had hij je ook kunnen helpen met dit te bereiken. Hij is notabene zelf ondernemer, onbewust heb jij van alles meegekregen van ondernemerschap. En dat bedoelde ik dat hij het niet aan jou doorgeeft. Je hoeft dus niet in affirmaties te geloven, maar als iets je passie is, dan is alles mogelijk. Ook dit dus! Zeg het dus zo vaak mogelijk tegen jezelf.

Als je iets doet met name in je werk, wat niet je passie is, wordt het een opgave en wordt je leeg gedraind. Dit is bij heel veel mensen zo. Inclusief mezelf. Wat ik nu doe, is niet mijn passie en zorgt voor stress, het zuigt energie totdat het op is. En 85% van de mensen doen iets waar niet hun passie ligt. Dat geeft problemen en burnouts. Het moet iets zijn wat je niet beschouwd als werk. Ik heb jou ooit eens gevraagd of jij belemmeringen ervaart in fotografie. NEE zei je volmondig. Waarom zou dit dan niet mogelijk zijn? Omdat er meer bij komt kijken als ondernemer? Dat klopt, maar daar is genoeg hulp in te krijgen. Ik doe veel zelf, maar daar komt straks verandering in.

Het gaat er nu even om dat het niet gaat over of jij op dit moment vindt of het haalbaar is, maar dat je de affirmaties doet die jou brengen naar je passie en je doelen. Je timmert je toekomst dicht met affirmaties daar waar je naar toe wilt, maar je benoemd alsof het al zo is. Hier is het hele seminar op gebouwd waar ik straks naar toe ga. En even voor jou info, iedereen die ooit naar het seminar is geweest en het af heeft gemaakt, daar is 100% van geslaagd. Dwz. ze hebben een significant beter leven gekregen dan voor het seminar. En dit gaat niet alleen over financiële successen, maar vooral ook over emotionele successen. Michael Pilarczyk is er daar 1 van. Ondanks dat Dan een zeer onaardig persoon kan zijn, wat ook een reden heeft, is Michael vol lof over hem.

En vergeet niet; luister absoluut niet meer naar mensen die zeggen dat iets niet kan. En als laatste…, overweeg toch contact te zoeken met mijn vriendin S… die bij jou in de buurt woont. Zij is zo enorm enthousiast, passievol. Ze is 1 van de weinigen die mij onvoorwaardelijk steunt in mijn plannen. Zij kan een enorme boost voor jou betekenen. DE hulp die je nu mist. Als er iemand jou zou kunnen helpen is zij het wel. Het kost je niets, ze helpt je als een vriendin. Haar adresgegevens en telnr kun je vinden in je google map. Als jij contact hebt met haar, betekent niet dat je contact hebt met mij. Dus je zou dan in principe niks “verkeerd doen”. Wees niet bang haar te benaderen, ze is superlief en weet van jou situatie, ze wil je heel graag helpen en wacht op jou berichtje<3

Quote van Michael Pilarczyk: Iedereen wist dat het niet kon, tot er iemand kwam die dat niet wist…

En nog 1… Wil je gelijk of wil je geluk…?

Als laatste; het boek wat staat afgebeeld, wij krijgen van huis uit geen gebruiksaanwijzing voor jezelf en het leven mee, operating manual for the human system noemt hij het, de gebruiksaanwijzing een must have als je verder wilt komen in je leven. Hier een pagina ter inspiratie.<3

Komend weekend naar het kerstconcert van Andre Rieu<3 Wordt fantastisch en misschien emotioneel voor mij. Ik laat weten hoe het was.

Liefs P… xx

Gerelateerde Afbeeldingen: