Het verhaal… Vergeving

Zoals eerder beloofd het bijzondere verhaal van de man die ik tegen kwam tijdens mijn werk.

Deze zomer gingen we potentiële klanten bij langs om mijn werk te laten zien. In mijn eigen stad was een nieuw bedrijf gekomen en bij toeval reden we erlangs. We besloten kennis te gaan maken. Het was een zeer aardige eigenaar en hij was hierheen verhuisd vanwege zijn kinderen. Een week later was de opening van zijn bedrijf. Hij had een vriend die ook een bedrijf had en een week later toen we weer op bezoek waren, was zijn vriend er ook. Hij vertelde dat hij preken schreef voor verschillende kerken. Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte, maar dat was dus niet zo. Zijn vriend moest niks van de kerk hebben. Ik zei ook dat mijn ervaring met de kerk niet heel positief was. Hij ging verder met het vertellen van zijn levensverhaal. Hij was o.a. CEO geweest van een bekent sport merk en was zeer geslaagd in de zakenwereld. Ik vroeg hem hoe hij dan zo verzeild geraakt was in het preken schrijven. Hij vertelde dat hij ziek werd en noodgedwongen moest terugtreden uit de top van zijn bedrijven. De ziekte breide zich razendsnel uit en zijn been was ondertussen helemaal zwart geworden en moest worden geamputeerd. Ondertussen werd hem verteld dat hij opgegeven werd. Hij besloot te stoppen met de behandeling en nam afscheid van zijn kinderen.

De volgende dag werd hij gebeld door zijn vriend en die zei we moeten bij iemand langs en ik kom je zo halen. Hij zegt dat kan niet ik voel me heel slecht en ik maak het niet lang meer. Je moet mee zei de vriend. En even later werd hij opgehaald in zijn rolstoel. Ze reden naar een spirituele vrouw die volgens zijn zeggen de prostituees op de wallen in Amsterdam behandeld. Hij werd met zijn rolstoel de tuin in gereden. De vrouw zegt tegen hem, ik ben door je vriend gevraagd je te behandelen en dat wil ik met alle liefde doen. Na de behandeling wil ik dat je opstaat uit je rolstoel en je rolstoel in het zwembad gooit.

Hij zegt dat kan helemaal niet, mijn been moet geamputeerd worden. De vriend vroeg hem zich alsjeblieft te laten behandelen, waar hij mee instemde.

De vrouw begon zich te concentreren en na enige tijd vroeg ze; zou je de man die jou jarenlang misbruikt heeft willen vergeven? Hij zegt, volgens mij heb ik dat al wel gedaan. Ze vraagt zou je hem nogmaals willen vergeven. Waarop hij instemde.

Ze begon zich weer te concentreren en na enige tijd vraagt ze; zou je de andere 6 mannen die jou ook misbruikt hebben willen vergeven? Hij was redelijk onder de indruk en hij stemde in.

Zou je je vader ook willen vergeven dat hij je naar de kostschool stuurde vroeg ze? Ja dat wil ik wel doen zei hij.

En ze gingen een hele lijst bij langs…

Toen vroeg ze hem hoe voel je je? Ja, ik voel me wel goed zegt hij. Ze zegt, dan wil ik nu dat je uit je rolstoel opstaat en je rolstoel in het zwembad gooit. Maar… hij zegt dat kan helemaal niet mijn been is helemaal zwart, ik kan daar niet op lopen.

Ze zegt trek je broek eens omhoog en kijk eens naar je been. Hij trok zijn broekspijp omhoog en ziet dat bijna alle plekken zijn verdwenen en met dat hij kijkt ziet hij de laatste plekken verdwijnen. De tranen lopen over zijn wangen. Hij staat op, pakt zijn rolstoel en gooit hem in het zwembad en omhelst de vrouw.

Ik vond dit zo een bizar maar mooi verhaal dat ik dit met je wil delen.

Na dit gebeuren is hij zijn leven helemaal aan anderen gaan wijden. Hij “koopt” nu elk jaar een prostituee vrij (zij werken vaak gedwongen) en schenkt haar een maandloon van €2500 voor de rest van haar leven.

OK. Nu wil ik je wat vragen.

Wil jij jezelf de vragen gaan stellen wie jij mogelijk zou kunnen vergeven voor alles waar jij ze voor zou willen vergeven?

Ik wil je vragen; zou jij jezelf willen vergeven… voor alles wat jij jezelf hebt aangedaan?

En voel jezelf niet schuldig lieverd, dit gaat never over schuld. Dit gaat in alle puurheid over anderen vergeven maar vooral ook jezelf. Alle verwijten, alle boosheid, alle verdriet, alle restricties die jij jezelf hebt opgelegd in alle jaren. Vergeef het jezelf lieverd<3

Ik heb dit meerdere malen bij mezelf gedaan en het maakt je een stuk lichter.

Probeer dit te doen tijdens een meditatie. Ik hoop dat je hier iets mee kunt.

Ik heb heel weinig tijd gehad maar zal binnenkort meer gaan schrijven.

Tot snel. Liefs<3

Gerelateerde Afbeeldingen: