Overthinking

Het duurde iets langer dan dat de bedoeling was, maar onze kat is vermist sinds ruim een week. Helaas is hij nog steeds niet terug. We hebben overal gezocht maar geen enkel spoor van hem. Hopelijk wordt hij gevonden, we missen hem erg, ook al was het een moeilijke kat<3

Ok. Maar nu overthinking. Omdat dit een issue is waar jij maar ook veel andere mensen mee te maken hebben wil ik eerst hier een blog over schrijven. Hopelijk kun je hier wat mee.

Wat zijn razende gedachten en hoe ontstaan ze? Overthinking kun je niet stoppen, maar als je begrijpt hoe ze ontstaan en ze doorziet dan verdwijnen ze vanzelf. Dit is wat er gebeurd. Overthinking is eigenlijk een conflict in je lichaam. Ik heb het al eens vaker benoemd. Je hebt diepe gevoelens, een innerlijk weten, een diep verlangen, een doel in het leven waar jou huidige werkelijkheid nu niet aan voldoet. Je innerlijk weten weet waarvoor je hier bent, weet wat jou capaciteiten zijn en is verweven met je lichaam, je lichaam protesteert dmv gevoelens. Je neocortex draait daarom op volle toeren een oplossing te vinden voor het probleem. Een “oplossing” om het probleem op te lossen of een “oplossing” die je afhoud over het probleem na te denken. Het vindt “iets anders” om je druk over te maken, maar de uitkomst is dan wel een miserable life.

Je bent jaren verder, waarom heeft je vortex nog geen oplossing gevonden?

Dit komt omdat de vortex met 60 bits/s rekenkracht bij lange na niet opgewassen is tegen het limbische brein en reptielenbrein met 11,2 miljoen bits/s. Als jou programma geprogrammeerd door met name je v…. is: Jij bepaald niet wat er in jou leven gebeurd, dat doe IK, ik bepaal welke behandelingen jij krijgt, ik bepaal naar welke arts je gaat, ik bepaal waar jij woont, ik bepaal met wie je omgaat, ik bepaal of jij kunt werken en bij wie, ik regel jou financiën, ik bepaal of jij een website mag, ik bepaal hoever ik de teugels aantrek/loslaat, ik bepaal hoe jij je voelt, ik bepaal jou leven… en anders…. DIT is jou programmering van jou limbische brein met een rekenkracht van 11,2 miljoen bits/s.

Jou neocortex is hier niet tegen opgewassen. Jou neocortex kan rationeel bedenken wat ze wil, maar als jou limbisch brein draait op een ander programma is het kansloos en ga jij nooit een stap nemen die jou neocortex bedenkt.

Hypothetisch, stel je bedenkt; ik wil zo graag meer betekenis in mijn leven, ik wil mijn leven gaan opbouwen zoals ik dat wil. Misschien kan p…. mij toch wel helpen? De razende gedachten komen; jou limbische brein zegt(onbewust) nee mijn v…. bepaald, ik heb geen toestemming; jou reptielenbrein(die zorgt dat je veilig blijft) zegt geen contact zoeken, als mijn v…. erachter komt… potentieel gevaar, en laat adrealine en cortisol vrijkomen in je lichaam waardoor jij snel eieren voor je geld kiest.

Maar wat kun je nu daadwerkelijk doen aan dit limbische programma? Als eerste doorzie het proces wat gaande is. VOEL wat er gebeurd in je lichaam, voel die processen.  Ga je verdiepen in het brein. Doe de meditaties in de google map. Ik zal er nog een aantal toevoegen van Teal.

De reden voor dit blog is je zin die ik las.

“My toxic trait is overthink.” Als je mijn uitleg hierboven leest is overthinking een gevolg van een oorzaak. Ik denk dat je minder hard mag zijn voor jezelf en misschien kun je heroverwegen of je dit wel onder een karaktereigenschap wilt scharen. Misschien kan het indirect wel een gevolg zijn van bepaalde karaktereigenschappen, maar vergeet niet dat jij hier geen schuld aan hebt, jij hebt jezelf niet geprogrammeerd. Je hoeft jezelf niet kwalijk nemen dat je razende gedachten hebt, deze ontstaan automatisch vanwege een disbalans in jou leven. Wat je wel kunt doen is onderzoeken wat er in je brein gebeurd, processen te observeren en gevoelens niet weg willen hebben, maar juist te voelen wat er binnenin je gebeurd. Het is ook nog eens extra zwaar voor je omdat je slim bent en jij weet dat je slim bent en veel meer in je mars hebt dan je nu kunt laten zien in je huidige situatie.

Ik wil je wat vragen; wil je jezelf open stellen voor het onbekende? The unknown? Durf je het aan om met mij op verkenning uit te gaan? Wat ik denk; en dat geldt voor heel veel mensen met interne conflicten; jij hebt geen psycholoog nodig maar een mentor. Ik wil die mentor wel voor jou zijn. In het bedrijfsleven ben ik dit ook veelvuldig geweest voor jongeren. Ik heb vooral diegene gecoacht die maar moeilijk mee kwamen en de meeste bloeide juist op tot hoog bloeiers. Dit is mijn talent<3

Weet je lieverd, jij hebt een fantastisch mooie karaktereigenschap; jij hebt een enorm empathisch vermogen, een enorm inlevingsgevoel, maar deze eigenschap is tegelijkertijd ook jou valkuil. Weet je waarom? Je bekijkt je situatie eerder van iemand anders perspectief dan van jezelf. Het betekent dat je anderen nog steeds belangrijker vindt dan jezelf. En echt ik vind dit denk ik jou mooiste eigenschap, maar het houdt jou tegelijkertijd gevangen in razende gedachten. And I can know it, because I came from here too. Je voelt je hierdoor ook snel schuldig en daardoor zal het extra moeilijk zijn een stap te nemen anders dan anderen voor jou in gedachten hebben. Ik hoop dat je nog steeds verder blijft lezen, geef het een kans. Ik kom hier later verder op terug.<3

In het volgende blog gaat het over vertrouwen<3

Ik vond nog een video waarin frustratie wordt uitgelegd.

Your instinct tells you: I belong out there… If this will make you cry, you know this is the very truth<3

But don’t feel rushed, take your time sweetheart. I’m not running away.

Relax en veel liefs<3,

Gerelateerde Afbeeldingen: