Wat Angst jou wil vertellen

Wat Angst jou wil vertellen

Ik wens nog iedere dag dat ik leef te leren, leren over het leven. Bijna elke leraar zoals dr. Dyer of Deepak hebben hun wijsheid deels uit het boek “Een cursus in wonderen”. Dat besloot mij het boek aan te schaffen.

Dit stukje uit het boek verteld in een kort verhaal wat het probleem is in jou en mijn leven. Je leert elkaar nl niet voor niets kennen. Alles heeft een reden ook als je besluit keuzes te maken waar je niet achter staat.

“Angst is altijd een teken van spanning, die steevast de kop op steekt wanneer wat jij wilt in conflict is met wat jij doet. Deze situatie ontstaat op 2 manieren: op de 1e plaats kun je kiezen strijdige dingen te doen, hetzij tegelijkertijd hetzij na elkaar. Dit veroorzaakt tegenstrijdig gedrag, wat onverdraaglijk voor je is, omdat dat deel van je denkgeest dat iets anders wil doen razend is. Op de 2e plaats kun jij je gedragen zoals je meent het te moeten doen, maar niet van ganser harte. Dit levert consequent gedrag op, maar brengt aanzienlijke spanning met zich mee. In beide gevallen stemmen denken en gedrag niet overeen, wat uitmondt in een situatie waarin je doet wat jij niet in alle opzichten wilt. Dat veroorzaakt een gevoel van dwang dat meestal woede teweegbrengt, naar alle waarschijnlijkheid gevolgd door projectie. Iedere keer dat er angst is, komt dit doordat je in je denkgeest niet tot een besluit bent gekomen. Je denkgeest is daarom gespleten en je gedrag wordt onvermijdelijk grillig. Correctie op gedragsniveau kan de vergissing laten overgaan van het 1e naar het 2e type, maar zal de angst niet wegnemen.
Alleen je denkgeest kan angst produceren. Dit gebeurt telkens wanneer hij in conflict verkeert over wat hij wil, hetgeen onvermijdelijk spanning veroorzaakt omdat willen en doen met elkaar botsen. Dit kan alleen worden gecorrigeerd door het aanvaarden van een eenduidig doel.”

Deze tekst, dit inzicht, is DE reden dat de gang naar al die psychologen niet werkt en niet gaat werken. Ik ben zo blij met dit inzicht! Aan de andere kant maakt het me bang, ik moet iets fundamenteels veranderen aan mijn leven en dat brengt consequenties met zich mee die mij bang maken. Misschien spreek ik hierin ook voor jou nu je weet wat jou angst en woede veroorzaakt.

Als ik de tijd heb en of geïnspireerd ben schrijf ik een nieuw blog. Deze site wordt komend jaar overgenomen en vernieuwd, maar de blogs blijf ik schrijven.

Ik wens jou veel wijsheid en liefde toe voor het komende jaar. De band blijft voor altijd<3

Gerelateerde Afbeeldingen: