Mooie en koude ochtend wandeling

Fantastische ochtend,

Ik was er… Toen we aankwamen wist ik niet wat ik zag. Hele parkeerplaats was afgeladen met auto’s, gigantisch druk. Iedereen had kennelijk besloten op deze mooie ijskoude zondagochtend eropuit te gaan. Ik had C… meegenomen, want ik wist eigenlijk al dat je niet zou komen. Ik had nl ook al gezien dat je je profiel weer prive had gezet. Ik had dit niet gehoopt, maar wel verwacht. Voor mij maakt het niet heel veel uit, ik vind het wel jammer, maar ik heb überhaupt erg weinig tijd je profiel te bekijken. Het is meer jammer voor jezelf en anderen die jou prachtige foto’s niet meer kunnen zien. Helemaal als de reden is mij te weren op je profiel doe je vooral jezelf tekort omdat ik weet dat je graag je foto’s aan de buitenwereld wil laten zien. Sterker nog, als jij nooit deze site zou bezoeken, zou je niet eens weten dat ik af en toe je profiel bezoek.

Ik vermoed ook dat je het vooral uit paniek doet, omdat ik te dichtbij kom en misschien ben je bang dat je fam dit ziet?

Ik kan alleen maar zeggen en je misschien geruststellen. Ik heb het al vaker gezegd, je hebt van mij niets te vrezen, ik zal je nooit zonder je toestemming opzoeken of contact met je zoeken. Het initiatief ligt geheel bij jou. Dat ik nu best wel dichtbij woon, verandert daar niets aan. Het enige verschil is dat de kans ietsje groter is geworden dat we elkaar ooit tegen het lijf lopen. En ja, ik kom zelfs af en toe ook in jouw woonplaats. Als ik contact had willen zoeken of naar je toe had willen komen had ik dat allang gedaan. Je hoeft geen IT specialist te zijn achter iemands adres te komen nl… Dus als je het privé hebt gezet vanwege mij, is echt niet nodig. Ik hoop dat je hiermee gerust gesteld bent.

Ik kijk de laatste tijd veel terug op mijn leven. Wat is goed voor me geweest, welke beslissingen zijn goed geweest. Wat heb ik geleerd. Welke dingen heb ik aangenomen, geprobeerd. En vooral, wat werkt wel en wat werkt niet. In de tijd dat ik ernstig strucelde met duizeligheid en ik honderden therapieën en veel cursussen had gedaan. Hoorde ik veel uitdrukkingen zoals: je bent goed zoals je bent; jij bent uniek; jij mag jezelf zijn; jij bent sterk; jij bent krachtig.

Nu afgelopen jaar en ik terug kijk op dit alles denk ik. Het is allemaal horseshit; ik heb hier geen fuck aan gehad en het heeft mij zeker niet verder geholpen. Op het moment dat ik zo in de put zat haalde ik misschien wat troost eruit, maar achteraf bezien was ik toen juist fragile en verre van sterk. Ik was en voelde me helemaal niet sterk en krachtig. Het enige wat misschien waar was is dat ik nog overeind kon krabbelen. Nu ben ik een eind opweg naar sterk en krachtig zijn. Ik heb hard gewerkt aan mezelf en daarmee de uitdrukkingen.

En ja ik ben nog regelmatig bang, vooral met de enorme opgave die me te wachten staat, maar ik ga niks meer uit de weg. Ja ik stel nog dingen uit die ik lastig vind, maar zodra ik me bewust wordt dwing ik mezelf het aan te gaan. Ik heb met mezelf duidelijke afspraken gemaakt en met mezelf afgesproken dat ik me daaraan houdt. 

Ik vraag me af hoever jij hiermee bent. Je bent al een stukje opweg. Ik hoop dat je dat doorzet. Het gaat beter worden naarmate je meer verantwoordelijkheid neemt en dingen aan gaat pakken ook al denk je dat je het niet kunt. Als je valt sta je weer op, net zolang tot je wel slaagt.

Heel veel mensen zeggen: ik wil gewoon gelukkig zijn. Maar volgens mij kan dat niet zonder doel. Je kunt denk ik niet gelukkig zijn zonder reden.

Vraag… ben jij geboren met angst? Ben jij geboren met limiting beliefs? Met depressie? Met slapeloosheid? Met paniek? Met frustratie? Met boosheid? Ben jij geboren met een eetstoornis? Met LVB? 

Of heb je dit in je leven opgedaan, gekopieerd? is het je geleerd? voorgedaan? is het je verteld? Voelde jij je mentaal beperkt als kind? Je vertelde van niet, wanneer dan wel?

Leer jezelf goede vragen te stellen. Richt jij jezelf op het probleem of de oplossing? Ben je overtuigd dat je tot een oplossing kunt komen? Of heb je je erbij neergelegd dat er nooit een oplossing komt (omdat je …. hebt)?

Ik richt me alleen nog maar op mensen die zijn waar ik naartoe wil. Ik luister niet meer naar 98% van de mensen die “wijze raad” willen geven. Als ik dat namelijk doe, kan ik meteen stoppen waar ik me nu op richt. Want 98% is namelijk negatief over waar ik mee bezig ben. Bijna iedereen dus. Vooral de mensen die het dichtste bij staan. Die zien liever de “oude P….”. Denken dat ik gek geworden ben.

Ik heb een heel andere visie, een missie, die zij niet gaan begrijpen. Jij hebt ook een droom, een heel realistische droom, die werkelijkheid kan worden. Maar de mensen dichtbij zien dat anders en als je daarnaar luistert blijft het bij een droom. Ik zou je er heel graag bij willen helpen, maar of het daar ooit van komt? Soms komen dromen uit…<3 voor jou, voor mij? Ik hoop het voor je en ik gun het je<3

Liefs

Gerelateerde Afbeeldingen: