Eerst even wat anders

Voordat ik het verhaal ga vertellen toch eerst even een ander blog.

Soms schrijf ik dingen die behoorlijk ongenuanceerd over kunnen komen. Jij kunt ze heel anders ervaren en misschien wekt het zelfs boosheid bij je op. Bv 2 blogs geleden over je opvoeding. De bedoeling van het verhaal is je te laten zien dat je net als ik geprogrammeerd bent. “wired” zoals dr Joe het noemt. En dan bedoel ik op alle aspecten en ieder moment van je leven, de hele dag, dag in dag uit. Alles wat je bekijkt en meemaakt iedere seconde van je leven. ALLES! Dus wat je nu denkt, de boosheid die het andere blog misschien oproept, ALLES is een programma. Als je je hiervan bewust bent kun je ervoor kiezen boos of verontwaardigd te worden, maar je kunt er ook kiezen hiervan te “leren”. Ik doe dit omdat jij nog steeds denkt dat er iets mis is met je, je denkt dat je nergens bij hoort, tussen wal en schip valt, je het leven als moeilijk ziet. Ik wil je laten zien dat er niets mis is met je, dat je precies bent zoals de bedoeling was waarvoor je hier bent. Het is je programmering die jou in de weg zit. En dat programma is er door anderen ingestopt. Dat is mijn boodschap.

Als je dit begrijpt, en ik heb ook moeite dit te begrijpen, DAN ben je een hele stap verder.

Je bent je hele leven getraind, de eerste 7 jaar is het meest cruciaal. Je bent net als ik en vele anderen niet op de juiste manier getraind. My parents did a shitty job also, just as many parents. Het gaat hier niet over je “trainers”, maar over jou. Als jij inzicht krijgt hoe diep dit gaat, dan ben je een stap dichterbij verandering. Het intiem verweven zijn met je familie heeft jou gebracht waar je nu bent en zal je brengen niet ver van waar jij nu bent. Het gaat niet over iemand in diskrediet brengen, maar over hoe jij waar bent gekomen. Jij bent de optelsom van jou ervaringen met wie en wat in jou leven, ik ben de optelsom van mijn ervaringen met wie en wat in mijn leven. Het gaat dus absoluut niet over iemand in diskrediet brengen, het gaat om inzicht krijgen waarom je waar bent in je leven. Als jij op een punt komt in je leven dat de noodzaak zo hoog wordt dat je lichaam of het leven je een kant op dwingt, dan wordt het je allemaal duidelijk. Ik denk dat ik op dat punt ben aangekomen. Misschien komt het omdat ik ouder ben en ik me realiseer dat mijn tijd een keer opraakt. Als ik iets wil moet ik het nu doen. Als je jonger bent is dat minder, maar ik wou dat ik begonnen was op mijn 20e. Al hebben mijn ervaringen me wel gemaakt wie ik nu ben. Maar het voelt alsof ik een deel van mijn leven vergooid heb nu ik terug kijk. Jij hebt frustratie over waar jij bent in jou leven, je weet dat er veel meer in jou zit, jou ziel of hoe je het ook wilt noemen heeft een purpose in life. Dat is jou noodzaak, je hoogste prioriteit in dit leven. Jou verwevenheid met jou familie staat hier tussenin. Je bent geprogrammeerd hen nodig te hebben, dat is ook tegelijkertijd een grote angst, hen te verliezen als jezelf keuzes maakt. Totdat je erachter komt dat je jezelf kunt redden, blijft dit tussen jou en jou purpose in staan.

Als jij in een situatie komt waar je geen ervaring mee hebt, gaat jou brein in een split second terug in de tijd en matched een soortgelijke ervaring en koppelt hier een emotie aan. Neem nu een ontmoeting met “nieuwe” mensen, Je vind dit heel spannend en het liefst ga je dit uit de weg. Waarom is dit? Je brein heeft ontmoetingen gekoppeld aan een eerdere beleving waarbij je ongemakkelijke emoties ervaarde. Of je hebt het zo weinig ervaren, of eventuele afkeur van je omgeving kan ook een oorzaak zijn. Ga eens voor jezelf na waar het zou kunnen zijn ontstaan?

Lieverd, soms heb ik het gevoel dat je het niet meer weet. Je weet niet meer hoe je hieruit moet komen. De ene instantie na de andere. Elke andere heeft zijn eigen visie op wat jij zou moeten…

De oplossing zit verborgen in jou. Jij bent de enige die voor een oplossing kan zorgen… je angsten houden je vast in je huidige situatie. En ik snap dat je nu denkt, maar jij zit niet in mijn situatie. Dat klopt, maar ik weet alles over angst en ik herken angsten als geen ander. Dat is de reden waarom ik mijn leven nu radicaal omgooi. Mijn lichaam is heftig aan het protesteren maar dit keer krijgt het niet zijn zin.

Angst kun je alleen achter je laten door het aan te gaan, jezelf te trainen. Niemand kan dit voor je doen. Ik kan jou angst niet wegnemen, niemand kan dat. Ik kan je wel ondersteunen en je leren hoe je dit moet doen.

Misschien kun je eens een lijstje met je meest belemmerende angsten maken? Schrijf voor jezelf eens op waar je het meest bang voor bent. Schrijf dan eens op welke acties je kunt nemen om dit aan te gaan.

Jij, ik en iedereen hebben angsten waardoor we dingen liever laten. Soms gaan er dagen, weken, jaren voorbij voordat we iets aangaan. Het is wel iets wat we willen, anders zou je niet gefrustreerd zijn, maar je doet het niet omdat je banger bent voor een “verkeerde” uitkomst. Ik zag laatst een video van iemand die gaf een methode aan hoe je op het moment dat je niet durft iets toch aan te gaan. Ik kan de video niet meer terugvinden, maar de methode was heel simpel. Terugtellen van 5 naar 1 en het dan doen. Je brein wordt dan in een startklare positie gebracht en je focus ligt op dat moment bij het aftellen en het starten en niet bij de angst voor de taak. Ik ben het voor mijzelf aan het uitproberen. Voor iets in de toekomst zal het niet voor werken, maar bv wel de afspraak maken voor wat je van plan bent natuurlijk.

Dan Pena zegt: “ I’m maybe wrong, but I’m never in doubt”. Daar zou ik graag naar toe willen werken, dat ik snel beslissingen kan nemen ongeacht de uitkomst. Dan wordt het leven een stuk gemakkelijker.

Als je beschermd bent opgevoed is dit een hele taak. Een bubblewrapped life noemt Dan Pena het. Niet capabel zijn om klappen op te vangen omdat dit altijd voor je gedaan is. De enige manier om je weerbaarder te maken is dit in te zien en oefenen tot je ervaren weerbaar wordt. Een meester in weerbaarheid. Kun je dit trainen? Ik denk het wel.

Ik heb een nr toegevoegd met een mooie tekst.

Als je dit leest, luister dan eens de komende week naar nummers die motiveren en kracht geven. Zoals dit nummer; Stronger; nummers met power; powerful etc. Check eens wat dit met je doet.

Het verhaal hou je tegoed.

Take care.

xx

Gerelateerde Afbeeldingen: