Reacting on your blogs

Waar ik benieuwd naar ben is of je eigenlijk mediteert en of je gebruik maakt van dr Joe Dispenza’s meditaties waar je toegang toe hebt. Deze meditaties zit een hele wetenschap achter. 15 jaar aan data laat zien dat deze meditaties significante verbetering en structuur brengen in de communicatie tussen je 3 breinen. Hoe weet ik dit? Ik doneer aan het Innerscience research team en krijg daarom regematig updates van hun bevindingen. Na 2 jaar mediteren kom ik steeds vaker korte momenten in het so called “quantumfield”, the unknown. Wat gebeurd er dan met je? Ja dat is moeilijk uit te leggen. Ik voel als eerste een soort kippenvel op mijn huid wat daarna naar binnen slaat in mijn lichaam. Ik voel dan een soort rilling door mijn spine wat overgaat in een enorme energy boost. Als dit gebeurt dan voel je een soort van euforie en stromen de tranen over mijn wangen. Ja moeilijk in woorden op te schrijven, maar een enorm fijn gevoel. Maar de momenten zijn nog kort. Het langste moment schat ik op 10 min. Maar als de meditatie ten einde is zijn alle pijnen in mijn lichaam verdwenen. OK, ze komen later weer terug, maar ik ben er van overtuigd dat hoe langer ik dit kan ervaren, hoe langer ik me goed voel. Ik wil graag een keer naar het 7 daagse seminar en dat gaat ook gebeuren. Maar ik ben ontzettend benieuwd of je hiermee bezig bent en of je ook deze progressie boekt.

Ik heb weinig tijd, het is weer wat drukker op de zaak en ik ben bezig alles in en om het huis af te maken. Maar eens in de zoveel tijd lees ik een keer je blogs. Ik zag dat je corona hebt gehad maar ook al weer redelijk hersteld bent gelukkig. C… heeft het begin van het jaar ook gehad, ik nog helemaal niet. Ik vind het enorm fijn te lezen dat je je verdiept in bv copingmechanismen en dat je meer verdiept in het brein. Ik denk zelf dat dat de enige manier is verandering in je leven aan te brengen, door het inzicht krijgen waarom je(je lichaam) iets doet en hoe het reageert op situaties. Als je weet hoe je brein werkt, weet je al veel meer dan de gemiddelde persoon en kun je zelf veranderingen bewerkstelligen.

Misschien ook interessant voor jou; Edwin Selij geeft een online zelfhypnose seminar op 24 en 25 sep, kost €15 en dit bedrag wordt gedoneerd aan het vergeten kind. Je kunt hier meer leren over het brein en het zelf veranderingen aanbrengen in je onderbewustzijn. Ik ben reuze benieuwd in ieder geval en moest meteen aan jou denken, dus vandaar.

Nu even verder door op het brein. Het is heel lastig om erachter te komen waar het “is misgegaan” waarom je nu je huidige problematische gevoelens hebt. Ik ervaar dit ook nog steeds. Politieke correctheid staat mij behoorlijk in de weg. Ik vraag me dan ook af wanneer is mij ingeprent dat ik ten alle tijden me correct moet gedragen. Het staat mij dusdanig in de weg, dat ik soms dingen laat omdat ik scenario’s bedenk waardoor ik kritiek denk te moeten voorkomen.

Ik noem voor jou een aantal issues; druk in je hoofd; controle; net als mij politieke correctheid; onrust.

Bij jou loopt controle als een rode draad door de jaren heen. Net als dat er een balans moet zijn tussen je 3 breinen, moet er ook een balans zijn in alles in je leven om een fulfilment life te ervaren. Zo ook met controle. Controle is een heel vaag begrip. Hoe krijg je balans in controle? Balanceren doe je in het midden tussen 2 uitersten. Dus controle hebben aan de ene kant en geen controle hebben aan de andere kant. Jij ervaart op een bepaald vlak in je leven geen controle en gaat dat compenseren met dingen die je wel kunt controleren; een copingmechanisme.

Doordat je geen controle denkt te hebben, want alles in je leven is een interpretatie (je programma) in je onderbewustzijn die ergens een betekenis aan geeft gaat je brein aan het werk om een oplossing te zoeken voor het “probleem” (druk in je hoofd). Maar jou brein is geprogrammeerd om de verkeerde vragen te stellen en jou stemmetje in je hoofd geeft dan antwoord of opdracht tot bepaalde handelingen vaak copingmechanisme; want jou brein wil pijn voorkomen.

Je lichaam raakt uitgeput van deze chronische situatie.

Ben ook benieuwd wat je vond van het vorige verhaal. Geeft dat je meer inzicht? We zijn allemaal een product van onze opvoeding. Als ik in dat geschetste gezin was opgevoed, had ik 100% een ander leven geleid en had ik zeker niet de issues ervaren zoals ik dat nu ervaar, daar ben ik van overtuigd.

Vandaag hebben C… en ik weer een aantal video’s gekeken van Dan Pena ter voorbereiding voor wat we van plan zijn. Ik weet dat dit voor jou echt een brug te ver is, maar er zitten ook onderwerpen bij die voor jou interessant zijn. VB: How to overcome rejection? His answer was: Practice

Wij gaan vaak dingen uit de weg, we willen voorkomen dat we in een situatie van afwijzing terecht komen. Door vermijding ga je natuurlijk nooit iets oplossen. Door te oefenen leer je ermee om te gaan.

Hoe komt het nu dat afwijzing ons zo raakt? Dat is een vraag die mij ook bezig houdt. Vroeger tijdens onze opvoeding is ons ergens wijsgemaakt dat wij als persoon ons naar een bepaalde verwachting moeten gedragen en dat we ons slecht moeten voelen als we niet aan deze verwachtingen voldoen. Waarom gaan we boosheid uit de weg? Waarom zijn we hier zo bang voor?

Dan kom ik op het volgende onderwerp van mr Pena: What if you weren’t afraid of anything?

Stel je eens voor dat je nergens bang voor was. Lees dit nog eens goed en laat de zin eens op je in werken.. Als je voor niets of niemand meer bang bent, wat is er dan mogelijk?

Stel… ik neem nu jou angst weg voor alles waar je bang / onzeker voor bent, wat is er dan mogelijk?

Ok. Ik wil even met je terug naar het moment in aug 2018. Je hebt het gesprek met de dokter en je ouders erbij. Zie dit even als oefening. Je verteld wat JIJ wilt. Je v… wordt verschrikkelijk boos en iedereen keert zich tegen je. WAT voel je op dit moment in je lichaam? Wat doet je ademhaling? Hoe voelt je buik? Hoe voelen je schouders? Hoe voelt je hoofd? Wat voel je in je hart?

Voel wat deze situatie met je lichaam doet. Het voelt waarschijnlijk als een zeer angstige en gevaarlijke situatie. Je wilt dit nooit meer meemaken en daarmee hebben zij ook hun doel bereikt en ben jij verder af van jou doelen dan ooit.

Nu kom ik even terug op het 1e onderwerp rejection. De enige manier to overcome rejection was to practice. Niet vermijding. En dit was een ernstige afwijzing, jij werd ten overstaan van een heleboel mensen terecht gewezen en dit was echt not done. Dat jij dit uberhaupt hebt gedurfd vind ik al heel knap. Je hebt een hele hoop lef. Laat het er niet bij zitten R… Pak deze lef weer op en oefen. Oefen op allerlei manieren zodat je emoties niet meer op hol slaan. Ga doen waar je bang van bent, doe iedere week eens iets wat je angst aanwakkert. Op deze manier ga je je comfortabel voelen bij het oncomfortabele.

OK. Je benoemde je kwaliteiten, heel goed! Ga eens voor jezelf na hoe je deze kwaliteiten in kunt zetten om je angsten te facen. Je doelen komen hierdoor dichterbij en worden meer helder.

Het laatste onderwerp wil ik benoemen maar het verder over hebben bij komende blogs. Quote van Dan Pena: Show me your friends and I show you your future. Maak eens een lijstje voor jezelf. Het gaat hier niet alleen over vrienden maar over personen die je het vaakst ziet. Ik heb voor mezelf ook een inventarisatie gemaakt. Hier kom ik later op terug.

Komend blog gaat het over een bijzonder persoon die ik ontmoet heb tijdens mijn werk. Aan de hand van zijn verhaal kwam ik op een oefening voor mezelf, die ook voor jou iets zou kunnen betekenen.<3

Lieverd, ik doe dit nog steeds omdat ik ergens het vertrouwen heb dat ik jou ermee help. OK, heel soms twijfel ik… maar dan gebeurt er weer iets waardoor die twijfel snel verdwijnt. Ik blijf dit dus doen, ook al heb ik komend jaar een stuk minder tijd nog als nu.

Keep practicing sweetheart<3

<3<3<3

Gerelateerde Afbeeldingen: