Boosheid, frustratie, teleurstelling en verdriet

Het blog vertrouwen stel ik even uit, ik heb het idee dat dit even belangrijker is nu.

Ik weet niet precies welk blog, maar een tijd geleden schreef ik wat ik bij jou voelde. Ik vroeg je toen naar je progressie van je behandelingen na ons laatste contact in 2018. Ik voelde nog steeds boosheid, frustratie, teleurstelling en verdriet. In je laatste verhalen voel ik helaas die bevestiging.

Mijn situatie was totaal anders als die van jou. Maar de impact op ons als persoon heeft wel gelijkenissen. Wij hebben beide met extreme dominantie te maken gehad. Dominantie is dominantie of die persoon lief is of niet, het heeft dezelfde uitwerking op je als je in ons geval er erg vatbaar voor bent. Is het onoverkoombaar? NEE, ik ben het bewijs dat je er wel degelijk iets aan kunt doen. Dat van jou heb ik natuurlijk niet meegemaakt, maar jij hebt mij veel videos gestuurd waarin jij mij het diepste uit je hart vertelde. Alles wat ik in mijn blogs geschreven heb is direct gebaseerd op jou videos en ons schrijven vooral van het laatste half jaar contact. Ik ga zo hierop verder.

Ik heb het gevoel dat jij vooral(nog steeds) jezelf de schuld geeft van alle ellende die in jou leven gebeurd/ gebeurd is. Je neemt alle schuld op je en minimaliseert de schuld waar anderen verantwoordelijk voor zijn, dit schuldgevoel begint al heel vroeg in jou leven; de scheiding, jou opvoeding, het negeren door je m…, het feit dat je vindt dat je “lastig” voor hen was, misschien voel je je zelfs ook verantwoordelijk voor jou v…. aandoening en dat je hem daarom moet pleasen?

Jou empathie werkt hierin tegen jouzelf. Omdat jij het gebeuren vooral uit een andermans perspectief bekijkt. Zoom eens uit R…. zie je dat jij jezelf zo behandeld zoals jij altijd behandeld bent? JIJ/ JOU lichaam doet er niet toe. Wat je lichaam/ jou gevoelens jou vertellen leg je naast je neer, zoals jou v… jou belangen/ behoeften altijd naast zich neer heeft gelegd. Een ander is immers belangrijker, dat is je geleerd. Je handelt zoals je is voorgedaan/ zoals je zelf behandeld bent, zo behandel jij jezelf. Je empathie(een goede eigenschap) maakt het zelfs nog erger.

Je denkt dat als je van iemand houdt, je niet boos op diegene mag zijn. Maar hiermee druk je al JOU gevoelens al die jaren naar binnen waardoor er een enorme razernij in jou huist. Dat is wat ik voel, een bom die op ontploffen staat maar die vooral nu op jezelf gericht is. En dan vraag ik me eigenlijk af; what the hell is er behandeld in al die jaren therapie? Boosheid verdwijnt niet vanzelf, het is een sluipmoordenaar, het vreet of je lichaam op, of het maakt je mentaal kapot. Je moet hier dus echt wat mee doen. Maar richt het in Godsnaam niet op jezelf, jij bent slachtoffer, geen dader. Jij hebt geen verantwoordelijkheid hoe je bent opgevoed. Je bent inmiddels 27, nu heb je wel je eigen verantwoordelijkheid wat je verder doet met je leven. Die mag je nemen, die moet je nemen! Want als je dit niet doet, doen anderen dat voor jou, zoals je gezien hebt de laatste 10 jaar. Jij bent een product van je ouders opvoeding, als er dus iets niet goed gegaan is, hoef jij dat jezelf niet aan te rekenen.

In blogs hiervoor schreef ik over de oorzaak van je ES. Ook gebaseerd op wat je me allemaal hebt verteld. Boundary violation is de juiste benaming . Je hebt de video van Teal Swan gezien neem ik aan. Resoneert dit in jou?

Ik snap dat je heel veel van je ouders houdt. En ik zeg ook niet dat je het contact moet verbreken, integendeel. Teal zegt dat wel(van diegene die steeds over jou grenzen gaat) en misschien heeft ze ook wel gelijk dat weet ik niet maar zover wil ik zeker niet gaan. Ik heb ook nog gewoon contact met mijn v…. en het contact is nu redelijk goed(voor zover je dat zo kunt noemen) en ik kan mij nu ook uitspreken tegen hem zonder enige angst te hebben. Dat is niet in 1 dag veranderd, hier heb ik mezelf op moeten trainen.

Maar nu even naar jou. Jij woont een deel van jou leven bij je m… en vanaf 9 jaar geleden bij je v….. Hier is de ES ontstaan. Vervolgens woonde je om de hoek, ik weet niet waar jij nu woont maar ik gok op steenworp afstand(in ieder geval veel te dichtbij). Jou wereldje is al heel klein, je hebt nauwelijks/ geen vrienden, geen netwerk. Geen mensen die jou steunen/ aanmoedigen in jou belangen. DIT deel van je leven die ik nu beschrijf heeft geen goede uitwerking op jou gehad. Als jij een ander leven wilt, dan zul JIJ iets in jou huidige situatie/ omgeving moeten veranderen, iemand anders doet het niet. Hoeveel je ook van ze houdt, er is niets mis met meer afstand nemen. Probeer het tenminste. Denk je niet dat juist door er te dicht op te zitten dat jou wereldje heel erg klein is? In ieder geval was ik nog in jou wereld geweest als zij zich er niet mee bemoeid hadden… Mag jij eigen keuzes maken met hen dichtbij? Welke eigen keuzes heb je gemaakt in de afgelopen 4 jaar? Heb je überhaupt een eigen keus kunnen maken?

Ik denk niet dat je het doet, maar 1x een gesprek met mij, of met mij en C…. zal jou al heel veel duidelijkheid geven. Wat heb je te verliezen? je voelt je nog steeds kut na al die jaren. Ik denk zelf dat je er heel veel mee kunt winnen. Als blijkt dat jij er niets aan hebt, dan laat ik je voor altijd met rust en haal ik deze website uit de lucht. En nee je hoeft je familie niet in de steek te laten en niemand hoeft van dit gesprek te weten, alleen jij en ik. Ik hoop dat je dit jezelf gaat gunnen. Je wilt graag verder komen in je leven, dit is wat ik je kan bieden! Ik ga je leren hoe je jezelf kunt helpen. Je hebt niets te verliezen, alleen maar te winnen. Waarom probeer je het niet gewoon.<3 Misschien 1x niet nadenken maar gewoon doen, wat je denkt te verliezen of denkt te moeten facen gebeurd niet, we houden het gewoon stil.

Wat je niet moet verwachten is een sprint naar een fulfilment life, maar concrete en bewuste stappen in die richting. Zonder dat je omgeving daar lucht van hoeft te krijgen.

Misschien denk je dat als jij deze beslissing neemt en het gaat mis dat je alles wat je nog hebt in je leven verliest. Ik zeg als je geen beslissing neemt of je besluit niets te doen dan verlies jij mogelijk alle hoop op een fulfilment life. En die keuze maak je dan wel zelf. Een fulfilment life moet je zelf opbouwen, iemand anders kan dit niet voor je doen. Weet je, het oog kan zichzelf niet zien, maar als je kijkt naar the bigger picture, van een afstand, dan zie je veel meer. En ik ben diegene op afstand, jullie zitten er allemaal te dicht op en iedereen wil het op veilig spelen omdat er al zoveel is misgegaan. Iedereen nu in jou omgeving behandeld jou als een breekbaar glazen poppetje, change your environment. Dan Pena noemt het: Not playing to win, but Playing not to loose…

Hoe intelligenter je bent, hoe meer je gaat je analyseren, over analyseren, overthinking all the time. Alleen het worst case scenario wat jij kunt bedenken, gaat waarschijnlijk nooit gebeuren. Wist je dat een situatie waarin je je verschrikkelijk voelt, dat deze ook een vorm van veiligheid geeft? En ik kan dit weten. Ik snap dat als beslissingen altijd voor je zijn genomen dat het verdomde moeilijk is nu zelf een inschatting en beslissing te maken, maar je moet ergens beginnen. Maar blijven nadenken in deze situatie geeft je ook een excuus nooit actie te ondernemen. Ik weet van C…. dat je het gaat doen, maar ik hoop dat je het a lot eerder gaat doen als zij heeft voorspeld…

En nee ik heb niet alle wijsheid in pacht, maar jou hele team aan begeleiders, behandelend arts en therapeuten kennelijk ook niet anders had je er nu wel anders bij gezeten. Maar ze geven wel af op een alternatieve/ andere wijze, dat dan weer wel. Jaren geleden toen ik onder therapie was bij de GGZ, had ik verteld dat ik een cursus Reiki ging doen. Weet je wat ze zei? Ja ik snap dat je daar je heil in zoekt. Ik was toen nog niet capabel mezelf te verweren, maar ik dacht WTF!!!!!!! Jij snapt helemaal niks! Ik was outraged!@#$%& Zij hielpen me niet/ konden me niet helpen, maar wel afgeven op anderen/ anderen belachelijk maken. De GGZ heeft bij mij echt afgedaan, van de 9 therapeuten die ik heb gehad waren er 4 van de GGZ, years of total waist of time!!!

Weet je wat ik me ook onlangs afvraag? How in Gods name kom jij met een ES terecht bij een behandelend arts met specialisme VB? Zijn specialisme is VB, hij zal jou dus ook als zodanig behandelen. Als ik een been breek dan moet ik niet bij een tandarts zijn. Misschien dat hij weet hoe hij een breuk moet fixeren maar dat is niet zijn specialiteit.

Ik vind het overigens heel erg te lezen dat je qua nazorg aan je lot bent overgelaten. Er is echt zoveel mis in de psychische hulpverlening. Ze zeggen ook maar alles. Het ergste wat tegen mij is gezegd is: je moet er maar mee leren leven. Dat kon ik dus niet, dat was de reden dat ik daar liep. Maar dit zeggen ze als ze zelf niet meer weten hoe ze je moeten helpen of je klachten niet serieus nemen.

Ik wil verschil gaan maken R… Je denkt nu waarschijnlijk, hoe wil jij dat vanuit jou positie gaan doen? Ik heb daar zo mijn ideeën over en ik ben vastberaden. Als je me blijft volgen, kun je zien wat ik hiermee bedoel. Ik luister naar niemand meer die niet heeft gedaan wat ik wil doen, niet heeft bereikt wat ik wil bereiken. Ik heb dit laatst tegen mijn v… gezegd, die mij weer eens van ongevraagd advies wou voorzien. Weet je iedereen heeft zogenaamd advies, conventional wisdom is almost always wrong. “Iedereen wist dat het niet kon, totdat er iemand kwam die dat niet wist…” Daarom Dream Big R… stel doelen die je vanuit je huidige perspectief nooit zou kunnen waarmaken. Je maakt hiermee nieuwe neuroverbindingen aan, waarmee je op een hogere frequentie komt. Een begin naar verandering…

Ok. Het volgende blog zal ik binnenkort uploaden en gaat over vertrouwen. Ik was nog met 1 bezig een aantal weken geleden, maar weet even niet meer waar die over gaat. Die komt nog wel een keer. Waar ik het wel binnenkort over wil hebben is boosheid en over houding en lichaamstaal.

Wees vaker bewust R… vraag je bv af, wat ik nu doe, wat heeft dat te maken met mijn doelen? Maak je doelen concreet, benoem ze. Get focust, stay focust and I hope you will think about my offer.

Love you<3

Gerelateerde Afbeeldingen: