Oefening

Nu toch even eerst wat anders. Ik heb het je nogal lastig gemaakt, de afgelopen blogs waren waarschijnlijk zware kost voor jou. Daarom wordt het denk ik nu tijd voor iets anders.

Laat het ook allemaal even bezinken. Ik snap dat wat ik allemaal benoem misschien paniek bij je oproept. Misschien zie je nog helemaal geen uitweg of mogelijkheden. Dat geeft niet, we hebben geen haast en het gaat komen, als je jezelf beloofd alvast een klein beetje open te staan voor iets anders als je gewend bent. Door dingen te benoemen en te zien kan je brein nieuwe neuroverbindingen aan gaan maken. Probeer razende gedachten te doorzien als zijnde je programma(door anderen geprogrammeerd). Niemand kan alles alleen, door je netwerk te vergroten, gaan er nieuwe mogelijkheden op je pad komen. Ook dingen die jij niet voor mogelijk houdt op dit moment.

Om bepaalde habits te veranderen die je progressie niet ten goede komen zul je bepaalde dingen bij jezelf moeten veranderen. Wat heel erg belangrijk is is oefenen, niet 1 keer maar dagelijks. Als je ergens heel goed in wilt worden moet je herhalen. Ik mediteer elke dag en doe elke dag affirmaties. Zie het als topsport, een topsporter oefent elke dag. Gebruik je kracht, diezelfde kracht die je/ ze nu proberen te onderdrukken. Door alleen te praten gaat je niet verder brengen, dat is mijn ervaring tenminste. Ik heb 14 jaar lang gepraat, maar een significante verandering heb ik niet ervaren. Jij zit denk ik nu ook wel op een 10 jaar ongeveer..?

OK. Ik heb een oefening voor je bedacht, laten we als eerste self esteem nemen. Als je self esteem mist dan zie je dat ook terug in je houding. Schouders naar voren, vaak naar beneden kijkend, waardoor je je rug en nek ook niet helemaal recht houdt. Ik weet dat je erg van wandelen in de natuur houdt. Ik wil je vragen dagelijks te gaan oefenen tijdens het lopen. Een zelfverzekerd persoon loopt rechtop, Schouders naar achteren, borst naar voren en kijkt vooruit(hoofd rechtop), wel gewoon om je heen blijven kijken, het moet zeker niet krampachtig zijn. Tijdens het lopen heb je een normale langzame buikademhaling. Wil je dit gaan proberen? Dagelijks, tijdens het lopen in de natuur.

Begin eens met 5 min. Ook als je iemand tegenkomt blijf je heel bewust deze houding aanhouden, ook al voelt het raar. Breid het na een week eens uit naar 10 min. Niet opgeven, consequent blijven doen! Verandering komt niet in een dag of week. Na 2 weken wil ik je vragen het op andere plekken te gaan doen, waar je meer mensen tegenkomt. Als je naar de winkel loopt bv. Focus je niet op de mensen(die naar je kijken), maar op je houding en je ademhaling. Als je je zorgen maakt over wat mensen op dat moment denken, doe je je borst extra vooruit en let je specifiek op je ademhaling. Breng je focus steeds weer terug naar je ademhaling en je houding. Niet opgeven, blijven doen. Als je een beetje geoefend bent probeer het dan ook eens op je werk bv als je een klant helpt.

Je moet dit echt als een routine gaan inbouwen in je leven, het gaat je minder afhankelijk maken van anderen, je gaat je minder zorgen maken over wat anderen van je denken. Anderen gaan jou uiteindelijk ook anders behandelen, als je zelfverzekerd overkomt zijn anderen minder geneigd zich met jou doen en laten te bemoeien. Zie dit als definiëring en uitbreiding van jou comfortzone. Jij bepaald hoelang en hoever je gaat.

Als bovenstaande oefening een beetje vertrouwd wordt en vooral met mensen in de buurt, je voelt je wat comfortabeler dan heb ik een volgende oefening voor je. Hier kom ik later op terug.

Bij spannende dingen hoort ook ontspanning. Jij bent net als ik ook een liefhebber van (verse)thee, daarom hier een paar suggesties voor een lekkere thee. Teveel thee is overigens niet goed voor ontspanning omdat de meeste thee theïne bevat, maar dat wist je waarschijnlijk wel.

OK hier komen ze:

De lekkerste van deze 4 vind ik de Ginger & Carrot bio

Ik probeer iedere week/2 weken een blog te schrijven, weet niet of dat altijd lukt. Meestal op vrijdag(avond) of weekend zal ik een nieuwe uploaden. Komende blog ga ik dieper in op afgelopen blogs, ik geef dan ook meer stof om na te denken wat je zou kunnen veranderen om je focus van het verleden te halen en daardoor dichter bij je doelen te komen. Ik zal binnenkort de genoemde teksten verwijderen waar ik het laatst over had, je zult het nu wel gelezen hebben neem ik aan.

Ik wil nog 1 ding zeggen lieverd; iets om jou een hart onder de riem te steken/ jou hoop en inspriratie te geven. Ik geloof zo stellig in jou vanaf dat ik je leerde kennen, ik weet heel heel zeker dat jij verborgen(opgeborgen) talenten in je hebt. Dat jij bovengemiddeld kan uitstijgen. Ik weet dit zo ontzettend zeker, laten we het een “weten” noemen. Dit komt niet van mezelf, maar ik ZIE dit in mensen, dit heeft zich al meerdere keren bewezen, ik noem het maar een soort talent van me. Meestal zie ik het in de eerste paar seconden/ minuten en heb hierbij nog nooit fout gezeten. Dus geloof in jezelf! Jij gaat een leven krijgen/ creëren waarin jij je fijn kunt voelen, je passie kunt leven. I know it for sure, BE SURE, belief in and promise yourself!<3

Liefs<3

Gerelateerde Afbeeldingen: