You came here to do exactly that…

Ik hoop echt dat je verder leest. Ik wil je geen pijn doen, maar ik ben niet iemand die als het ware er omheen lult om je te sparen, maar dat wist je al. Jij hebt daar uiteindelijk niks aan. Maar ik doe het wel met pijn in m’n hart. Dit blog wordt een stuk positiever. Ik hoop dat je door dit te lezen na gaat denken over je mogelijkheden en jezelf ruimte gunnen dat er ook daadwerkelijk mogelijkheden zijn. Probeer je bewust te worden van je patronen die dit ondermijnen. DIT is heel belangrijk!

Luister absoluut niet meer naar “goedbedoelde” shit die als medelijden tegen je wordt gezegd(like: ga jij nou maar bezig zijn met je goed voelen; of lieverd het komt heus wel goed; je hebt nou eenmaal een beperking dat is helemaal niet erg, maar je zult dat moeten accepteren), deze shit houdt jou in die patronen nl. En als iemand zoiets zegt, dan snapt diegene er geen reet van. Wees voorzichtig met wie je de blogs van deze site deelt…, als het support niet gaat over de inhoudt maar weer uit draait op je “beperkingen” verdoe je je tijd.

Als eerste wil ik je gaan vertellen wat C… en ik van plan zijn, waarom we dit willen doen en wat onze doelen zijn. Daarna wil ik ingaan op jou toekomst, jou mogelijkheden en wil je vragen te gaan nadenken over je doelen. Dit hoeft niet in een week, maar geef jezelf de ruimte en mogelijkheid hierover na te denken. Vergeet alsjeblieft wat jou neo cortex op dit moment rationeel bedenkt. Die zegt dat dit allemaal niet mogelijk is want …………. en dan komen alle redenen waarom jij iets niet zou kunnen doen. Neem je gedachten(je programmering) niet serieus en breng jezelf zachtjes terug naar je focus en je (toekomstige) doelen. Denk niet in beperkingen, denk niet in jou huidige situatie, maar denk onafhankelijk en laat je emoties je niet leiden. Doe alsof je in een omgeving bent die alle voorzieningen heeft jou te stimuleren en alles is mogelijk. Wat zou je doen, wat zou jij doen als je alle middelen ter beschikking hebt, JIJ hebt VOLLEDIGE controle en niemand heeft nog iets over jou te zeggen, JIJ neemt alle beslissingen zelf, wat zou je doen en willen? Door dit regelmatig te oefenen geef je jezelf de kans je mogelijkheden te onderzoeken en je focus te houden op wat je zou kunnen bereiken. Praat hier niet over met je familie, want zij zijn en geven voeding aan jou stemmetje in je hoofd. Zij zullen je van je doelen af proberen te houden en dat maakt jou in paniek, verward en depressief. Dus het is heel belangrijk dat je dit voor jezelf houdt en alleen hierover met mensen praat die jou ondersteunen en juist stimuleren iets te ondernemen.

Ok nu over onze plannen. Hou je vast…

Wij zijn ons bewust geworden dat wij ook nog steeds een aantal hardnekkige basisangsten hebben. Note: iedereen heeft basisangsten, ook jou v…., ook de hulpverlening, iedereen. Alleen veel mensen zijn zich niet bewust of ontkennen het hardnekkig. De meeste mensen gebruiken coping mechanismen om ze te coveren/ te ontkennen.

Wij hebben ondertussen al veel ondernomen om deze angsten te facen. Cursussen, seminars, boeken, behandelingen enz. Ik ben erachter gekomen sinds ik de zaak heb, dat ik een heel hardnekkige angst heb wat onder de oppervlakte veel onrust geeft, wat een wantrouwen geeft naar het leven. De angst niet genoeg te verdienen om rond te kunnen komen. Het wordt nu duidelijk dat dit eigenlijk mijn hele leven al speelt. Diverse gedragingen worden nu duidelijk waar ze vandaan komen en ze gaan ver. De oorzaak ligt in mijn jeugd. Mn ouders hebben het financieel heel moeilijk gehad en daar heb ik het nodige van meegekregen. Ik heb het vanaf dat ik het huis uit gegaan ben de 1e jaren financieel lastig gehad, maar daarna niet meer. Laten we zeggen dat de laatste 18 jaar heb ik/we ruim voldoende om van te leven. Dus zou je zeggen, het is niet meer nodig me zo te voelen. C…. heeft een hardnekkige angst zich dom en niet goed genoeg te voelen. Meningen van anderen wegen dan soms erg zwaar. Dit stamt ook uit haar jeugd. Dit zijn niet onze enige angsten maar om even iets aan te geven. Deze en nog andere angsten staan ons dusdanig in de weg dat wij bij lange na niet aan ons full potential kunnen komen. We doen dingen niet, vermijden ze om angsten uit de weg te gaan. Ik denk dat wij in dit leven zijn gekomen TO BE ALL WE CAN BE and not a fraction of it.

Deze quote en nog andere uit vorige blogs heb ik van een coach/ mentor Dan Pena. Ik weet zeker dat jij hem niet mag en hem een vreselijke man vindt. Het is een bijzonder onaardige man, snoeihard met een empathie van een haai. Maar zijn visie op het leven(o.a. To be all you can be en dat we fucked up zijn door onze ouders), zijn self esteem hebben mijn interesse gewekt en inmiddels die van C… ook. He says: I give you a way to unfuck yourself. Zo hebben wij beide besloten volgend jaar naar zijn 7 daagse seminar te gaan in Schotland met daarna een jaar persoonlijke begeleiding. We zijn beide doodsbang, maar we zijn ook beide fucking klaar met angsten uit de weg te gaan en niet ons volle potentieel te leven. Dit is het ultieme waar ik bang voor ben en dat wil ik dus gaan doen. Als je denkt dat het hierbij blijft dan heb je het mis… Het seminar kost nl zoveel dat we besloten hebben ons huis hiervoor te verkopen. Het is ons dus menens en we willen het verleden echt achter ons laten en ons leven ten volle leven. We weten nog niet waar we dan gaan wonen, waarschijnlijk kopen we eerst tijdelijk een chalet op een camping oid.

De eerste 3,5 dag van het seminar gaat puur over je angsten, gaat hij ons confronteren en leren opbouwen van self esteem. De 2e helft is het zakelijke gedeelte en gaan we leren bedrijven te kopen. We willen dit doen om financieel onafhankelijk te worden. Een aantal jaren keihard werken en werken aan onze angsten achter ons te laten. Waarom hebben we zoiets “extreems” besloten? We willen simpelweg meer uit ons leven halen. We leven al ons hele leven zoals dr Joe Dispenza zegt “in the known” en krijgen hierdoor een voorspelbare toekomst. Als wij financieel onafhankelijk zijn willen we bezig gaan met wat wij beiden graag willen en dat is hulp bieden en mensen coachen naar een fulfilment life. Er zijn heel veel mensen die verkeerd beoordeeld worden, die veel potentieel hebben maar die vastzitten in hun situatie. Ik maar ook C… hebben erg moeite met toekijken, terwijl we weten wat hun potentieel is. Jij bent hiervan een levend voorbeeld.  We krijgen beide een enorm fijn gevoel van binnen als we iemand echt kunnen helpen, een gevoel die je laat huilen en lachen tegelijk. We willen hier graag ons leven aan gaan wijden. We weten nog niet hoe we het precies gaan aanpakken, daar hebben we genoeg tijd voor om over na te denken. Wat we wel weten is dat we de komende jaren hard willen gaan blokken dit te bereiken.

Dan kan ik nu gelijk een deel van jou potentieel aansnijden. Wij denken dat JIJ een hele grote aanvulling zou kunnen zijn op wat wij willen gaan starten. Er is nl heel wat mis in de hulpverlening van ES slachtoffers. Het grootste fundamentele probleem is; ze worden behandeld als patiënt, maar ze zijn slachtoffers. JIJ bent slachtoffer en geen patiënt, vergeet dat niet! Natuurlijk moet jij eerst zover zijn dat jij jezelf helpt. Je kunt namelijk niemand helpen als jezelf nog niet zover bent. Maar met de capaciteiten die jij hebt zou jij een geweldige aanwinst zijn. Al die mensen die jij straks zou kunnen helpen met jou expertise. We willen een vriendin uit Cuijk en uit Vught hier ook bij gaan betrekken.

Er zijn legio aan mogelijkheden. Alleen jij ziet ze nu niet. Ik kan er heel veel opnoemen maar in de setting waar jij je nu in bevindt ga jij ze niet zien. Ik wil even terugkomen op de video van Teal uit het vorige blog. Ik hoop dat je deze hebt gekeken, liefst meerdere malen. Ik denk en ik voel dat ieder woord wat zij daar zegt waarheid is, zij weet echt waar ze over praat. Dit is wat ik al die tijd hebt gevoeld. Jij zit in een wel heel bijzondere omstandigheid. De meeste ES slachtoffers zijn met begin 20 van hun prisonkeepers(opvoeders) af. Jij bent bijna 27 en je zit er nog middenin, al woon je op jezelf. Ik denk dat je nu op een punt in je leven bent aangekomen dat je niet 1 maar 2 mogelijkheden kunt zien, 2 keuzes. eerst zag je er maar 1, de eerste.

1 Je doet niks en laat je prisonkeepers, de hulpverlening en de uitkeringsinstantie de rest van leven bepalen… and live a quiet life of desperation en hopen dat het ooit vanzelf goed voor je uitpakt.

2 Laten we het maar ongehoorzaam noemen, wat natuurlijk nergens op slaat op jou leeftijd, maar wel realiteit is op dit moment voor jou. Maar als jij jou volle potentieel wilt gaan leven en dat kun jij 100% zeker, dan zul jij “ongehoorzaam” moeten zijn en de dingen moeten gaan doen die jou prisonkeepers geen goed idee vinden en jou misschien zelfs verboden hebben.

Teal zegt exact hoe ES ontstaat. JIJ en IK weten wie hiervoor verantwoordelijk is. En geloof me, ik weet waar jou v… toe in staat is. Toen ik naar zijn maatstaven niet vlug genoeg reageerde heeft hij zijn ware aard laten zien, toen wist ik meteen dat het volkomen zinloos was met hem af te spreken en in discussie te gaan. Dat als ik de discussie aan zou gaan het voor jou het meest pijnlijk zou zijn, daarom heb ik er vanaf gezien. Ik snap ook dat jij niet tegen hem bent opgewassen, dat snap ik helemaal. Ik kon zijn woede voelen in de tekst die hij naar me schreef. Ik wil je dan ook aanraden het niet tegen hem op te nemen, maar stilletjes je eigen weg te gaan. Vanaf dat wij elkaar leerde kennen heb je heel lang stil kunnen houden dat wij contact hadden. Ik heb jou aangeraden het wel eerlijk te zeggen, achteraf ook een enorme inschattingsfout. Ik houd van eerlijkheid, maar met de kennis van nu had ik naar je moeten luisteren en jou zelf laten bepalen. Dus vanaf nu steun ik jou hierin, ik zal jou zelfs nu aanraden niets meer te zeggen als je connecties maakt met mensen die jou supporten.

Teal zegt ook mensen om je heen te verzamelen die JOU belangen voorop stellen en mensen uit je leven te bannen die over jou belangen heen walsen. Ik weet dat dit het laatste is waar je aan denkt. Jou v… uit jou leven te bannen. Ik wou in mijn vorige blogs zeker niet zover gaan als Teal, maar ik heb even de teksten van jou v….. terug gelezen…    Jou v….. WIL is WET, als hij niet zijn zin krijgt, schuwt hij geen enkel middel om zijn zin door te drijven, ik heb een waslijst aan bedreigingen van hem gehad. JIJ hebt dit aan den lijve ondervonden, hij wou je opsluiten, jij hebt hier al jou levensjaren mee te maken gehad. Dus ik denk wel dat ze gelijk heeft…

Weet je, ik heb mijn v….. jaren lang niet gezien nadat ik gevlucht was, maar dit was wel nodig om ‘los’ te komen van zijn dominantie. Ik ben nog zeker tot ik 35 was bang voor hem geweest. Maar zoals Teal zegt, your body has to rewire, en dit kan alleen als jij uit je huidige setting bent. Je woont nu op jezelf, dus je kunt redelijk onopgemerkt dingen doen die je zelf wilt. Dus als je dingen van plan bent, houdt dit strikt voor jezelf. Zo heb ik het vroeger ook gedaan. En toen ik zover was dat ik alles (stilletjes) geregeld had uit huis te gaan was het voor mijn v….. te laat in te grijpen.

Wat ik mij nu bedenk na het terug lezen van jou v…. berichten, wat ENORM dapper jij bent geweest toen jij tijdens dat bewuste gesprek vertelde wat JIJ wilde. Dit is waarschijnlijk de 1e keer geweest dat jij echt voor jezelf opkwam. Ok het is dan deze keer niet gelukt, maar uiteindelijk gaat het je lukken lieverd, blijf in jezelf geloven, blijf aan jezelf werken. Ik snap na het kijken van Teals video dat het voor jou ook echt niet mogelijk was tegen je v…. in te gaan, ik was vergeten dat ik daar ook was, daarom vind ik het des te knapper dat je het wel geprobeerd hebt! Je hebt het dus wel in je, vergeet dat niet! Zie het ook niet als falen, uiteindelijk gaat het je lukken! ECHT, ik geloof in jou, anders zou ik dit schrijven niet na bijna 4 jaar nog steeds doen!!!

Ik hoop dat jijzelf een lichtpuntje aan de horizon kunt zien, het kan echt veranderen, echt waar.<3

Je hoort ook dat Teal zegt: “it’s possible for you to consciously create and control the creation of a life that actually feels good. In fact, you came here to do exactly that”.

Neem het niet tegen hem op, dat is energie verspilling. Maar ga alvast bedenken en dromen wat je wilt. De uitwerking komt later! Verzamel mensen om je heen die jou helpen en ondersteunen en praat hier niet over met je prisonkeepers en vraag ze zeker niet om toestemming. Vraag überhaupt nooit toestemming meer, helemaal nergens meer voor! Het is jou leven en jij hebt de controle! Door te vragen/ overleggen geef je de controle uit handen. Probeer zo min mogelijk meer te overleggen, ook al voelt het misschien niet goed. Dit is het programma van je lichaam, negeer dat. Zij hebben dat geprogrammeerd en daar hoef je niet meer naar te luisteren. Probeer zoveel mogelijk te mediteren en affirmaties zelfvertrouwen te doen, tenminste elke dag.

Weet, ik heb het beste met je voor, jij weet dat denk ik nu ook wel. Ik ben altijd bereid je te helpen en misschien ben ik zelfs wel de meest aangewezen persoon je te helpen. Maar jij moet zelf die eerste stap nemen. Op deze manier laat jij nl zien dat je echt gemotiveerd bent een einde te maken aan je situatie. Ik kan je helpen en doe dat zelfs met alle liefde, maar jij moet eerst laten zien dat je geholpen wilt worden. Goedkeuring ga je nooit krijgen, maar die heb je ook niet nodig. Ik heb een hele lieve vriendin in Vught wonen, zij is ook like-minded, veel meegemaakt, ze is meditatie lerares(in opleiding) en kan jou zeker ook helpen eigen keuzes te maken. Als je het met mij niet aandurft, dan is zij misschien een geschikte persoon mee te connecten. Let me know.

Ik wil je niet opzetten tegen je v…. Integendeel. Ik wil je laten zien wat zijn gedrag met jou gedaan heeft. Hij is vroeger ook beschadigd waardoor hij dit gedrag heeft ontwikkeld puur uit zelfbescherming. Alleen heb geen medelijden met hem, hij wil niet veranderen en jij bent daar slachtoffer van en medelijden zorgt ervoor dat jij vast zit. Zoals Teal zegt is daarom de enige mogelijkheid afstand te nemen.

Ik was heel blij verrast toen ik van de week zag dat je de bewuste quotes hebt gewijzigd naar een mooie tekst. Dit gaat je echt helpen geloof me. Weet je, beloof jezelf vanaf nu dat je er alles aan gaat doen je volle potentieel te leven. Geen competitie maar we gaan wel bewust stapjes nemen. Ik ga je daarbij helpen.

Volgend blog ga ik dieper in op de onderwerpen van deze en afgelopen blogs, welke waardevolle connecties zijn en ga ik je vragen over meer dingen na te denken wat je zou kunnen veranderen om vastzittende patronen te doorbreken. Binnenkort gaat C…. ook een blog schrijven.

Dit is het begin van jou nieuwe eigen leven, geloof erin lieverd. Ik geloof in jou, al die jaren al! Ik laat je niet in de steek, never!

Laat me weten als je wilt connecten met mn vriendin uit Vught.

Liefs<3

Gerelateerde Afbeeldingen: