Boundary violation

Wat fijn dat je terug bent gekomen.<3 Ik kan me voorstellen na het vorige blog, dat het heftig voor je is. Maar ik wil je graag helpen verder te komen. Waarschijnlijk resoneert dit toch in je wat ik schrijf, anders was je niet teruggekomen toch? Voor dit blog geldt hetzelfde, ik ga steeds een stapje verder, dit blog kan heel confronterend voor je zijn. Ik heb zelfs nog overwogen het verhaal aan te passen. Maar als jij écht heel graag uit je situatie wilt en stappen wil maken is dit nodig en moet je bereid zijn offers te maken. There is no easy way to make a hard decision! Als je nog iets moet doen, kun je ook dit misschien beter lezen op een ander moment, ik laat het aan jou over.

Dit blog wil ik het hebben over het ontstaan van de ES. Natuurlijk hebben we het daar al best vaak over gehad en helaas is dat zelfs toentertijd uit de hand gelopen, de communicatie met jou v…. en mij en met jou. Dit is niet wat ik wilde, maar ik deed een poging je uit de ijzeren greep van jou v…. gedachtengoed te redden. Toen ik uiteindelijk zag dat jij er niet klaar voor was en eronder leed, ben ik gestopt. Maar het heeft me nooit losgelaten. Nu doe ik het op deze manier. Het geeft jou nl de volledige vrijheid en het is volledig JOU eigen keuze dit te lezen, of ooit contact te zoeken. Een keuze die jij misschien niet gewend bent maar Ooo zo nodig hebt.

Ik heb toen we weer even contact hadden in september een enorme inschattingsfout gemaakt. Je had me nog gewaarschuwd… In mijn volle enthousiasme had ik deze website voor je gemaakt, juist om je toekomst perspectief te bieden en je gelegenheid te geven je passie te leven en op deze site aan de wereld te laten zien. Omdat je v… en L….. overal bovenop zaten dacht ik dat het beter was dat jij hen om toestemming zou vragen. Maar dat pakte enorm verkeerd uit en het staat achteraf bezien haaks op waar dit blog over gaat. JIJ had zelf moeten beslissen en ik had jou hierin moeten steunen!

Ok. Ik hoop dat je een rustig moment hebt gevonden om verder te lezen.

Ik heb je toentertijd een boek gestuurd van “het verdwenen zelf”, ik denk dat jij het nooit in handen hebt gehad. Jou v…. heeft het vermoedelijk onderschept. Maar in dit boek staat exact beschreven wat boundary violation is. Teal Swan benoemd het in het kort, maar heel precies. Relentless intrusion;  they had no say over what happened with them; their preferences, their sense of self.

Je hebt het filmpje gezien neem ik aan. Anders kijk even op m’n FB. Trouwens Teal Swan is een hele goede lerares, aanrader om te volgen… Ik heb hieronder een filmpje van Teal gezet waarin ze exact uitlegt wat Anorexia is, hoe het ontstaat en wat nodig is te doen. Ik raad je ook aan deze te kijken op een rustig moment, het kan heel confronterend zijn.

Maar wat Teal aangeeft is eigenlijk exact wat je vertelde in je video’s naar mij, die ik overigens allemaal bewaard heb. En dit is wat ik zelf ook ervaarde tijdens de communicatie met je v…. Hij walst over iedereen heen. En zijn freaking controle gedrag naar jou heeft bij jou extreme controle aangewakkerd waardoor de ES is ontstaan. En hoe lief hij ook voor je is, en ik vind dit echt klote om je te zeggen en ik weet dat je dit liever niet wilt horen, maar dit is een toxic relationship. Het betekent dat jij NOOIT kan doen wat jij wilt, geen enkele zeggenschap hebt over jou leven zolang jij hem te dicht in de buurt hebt. Sterker nog, je loopt kans dat de extreme controle weer terug komt in dezelfde of een andere vorm aangezien er aan de werkelijke oorzaak(de ijzeren greep van jou v…. op jou) feitelijk niets gedaan is.

Wat heeft dit betekent voor jou ontwikkeling? Jij hebt hiervan een behoorlijke schade opgelopen. Je mist skills, maar het meest belangrijke, je mist neuroverbindingen in je brein. Jou wereldje is zo klein gebleven waardoor jou brein niet voldoende kon ontwikkelen. En een side effect daarbij is omdat je jezelf nooit hebt kunnen ontwikkelen mis je self esteem, en dit heb je juist zo hard nodig om uit deze situatie te komen. Je zit dus in een vicieuze cirkel, waarbij het bijna onmogelijk is eruit te komen. Als jou v…. merkt dat iemand jou helpt/ stimuleert eigen keuzes te maken, dan doet hij er alles aan die persoon te elimineren uit jou leven. De hulp die je juist zo nodig hebt! Alle argumenten worden dan uit de kast gehaald om te zorgen dat jij contact verbreekt. Jou verbieden, jou inzicht in mensen belachelijk maken tot aan opsluiting aan toe. Dit is geen normale en gezonde verstandhouding. Het maakt je verward en onzeker. Jou inzicht mankeert nl helemaal niets aan! Jou gevoel werkt juist optimaal!

Het is niet normaal dat je eigen v…. je dreigt op te sluiten omdat jij iets wilt wat hem niet zint onder het mom van dat jij niet capabel bent beslissingen te nemen. Jij was dat wel! Hij ONTNEEMT jou jou vrijheid beslissingen te nemen! Je had eindelijk kracht gevonden zelf een beslissing te nemen, maar dat was voor hem onacceptabel.

Je brein heeft ook nog eens extra schade opgelopen door de ES. Je brein is de grootste energie verbruiker van je lichaam. Als je te weinig voeding binnenkrijgt voor langere tijd, loopt je brein hier schade van op. Net als dat je menstruatie stopt, stopt je brein ook met neuroverbindingen aanmaken. Je lichaam is letterlijk in overlevingsmodus, om jou in leven te houden. Het is nu voor jou dus extra moeilijk jezelf te redden en maakt je nog afhankelijker van hem.

En weet je wat ik niet begrijp? Dat hier kennelijk door hulpverleners totaal geen aandacht aan geschonken wordt. Weten zij niet dat een persoon met een ES ongezond gecontroleerd wordt? Waarom zoeken ze de oorzaak bij het slachtoffer(bij jou) zelf en kijken ze niet naar de omgeving? Zelfs niemand was toen bereid me alleen al aan te horen, niemand van jou hulpverlening. Ik vind dat werkelijk onbegrijpelijk. En waarom nemen ze de slachtoffers tijdens behandeling alle controle af terwijl dat hetgeen is wat ze al die tijd gemist hebben waardoor de ES is ontstaan? Vaak heeft een controlerende ouder ook nog al die hulpverleners in de zak, wat bij jou hoogstwaarschijnlijk ook het geval is. Ik heb echt fucking onderschat in wat voor wespennest jij zit. Jou keus van toen begrijp ik nu maar al te goed, je had weinig keus… Maar als jij wel hierheen was gekomen, had ik jou vrijheid met hand en tand verdedigd, weet dat! En dat zou ik nog steeds doen.

Bij de testen die je hebt moeten doen is het ook meer dan logisch dat jij beneden gemiddeld scoort op bepaalde (cognitieve) vaardigheden. Maar ik ben meer dan overtuigd dat dit een gevolg is van wat hierboven beschreven is en dat dit uiteindelijk omkeerbaar is als jij in een juiste setting qua omgeving, ondersteuning en stimulans komt. De kracht bezit je al, je hebt zelfs meer kracht en discipline dan ik.

Waarschijnlijk leer je of heb je geleerd tijdens de hulpverlening je grenzen aan te geven, nee te zeggen. Dit heb je in zekere zin ook gedaan. Bv naar mij, of naar L…. of andere personen in jou omgeving. Maar de persoon waar het om gaat, die vanaf jou jonge jaren jou grenzen overschrijd, over jou heen walst, heb je daar ook nee tegen leren zeggen? Zeg je tegen hem, NEE ik wil dit niet meer, ik wil mijn eigen weg gaan? Heb jij hem verteld wat je in je video naar mij hebt verteld; dat HIJ de oorzaak is van jou ES? Ik kan me voorstellen dat je dat niet gedaan hebt. Omdat hij dit meteen als onzin zou wegwuiven. Dat is wat hij nl naar mij deed. Hij was zelfs ontsteld en verontwaardigd. Maar het is waarheid, dit is wat er speelt in jou leven, alles waar jij mee aankomt wordt van tafel geveegd. Jou hele leven al, je weet niet beter. Hierdoor is jou leven een hel. Hoe lief hij ook kan zijn, is dit het opofferen van jou leven waard? En waarom jij niet naar ons mocht komen en moest ik van hem uit jou leven verdwijnen? Omdat ik jou zou helpen op eigen benen te staan en hij zijn controle over jou zou verliezen.

Kun je hierover praten tijdens therapie? Kun jij aangeven wat er werkelijk speelt? Kun je diegene vertrouwen als je hierover praat?

Ondanks alles wat hierboven is beschreven is jou grootste probleem, dat jij heel veel van hem houdt, hem niet wilt kwetsen en hem zeker niet wilt verliezen en dat is gelijker tijd zijn troef. Je bent bang hem kwijt te raken en daar offer je(op dit moment) jou hele leven voor op. Ik weet dat het immense angst opwekt het idee als jijzelf een andere keus gaat maken, zonder zijn goedkeuring. Maar zolang je DIT niet voor jezelf wilt zien en erkennen, kun je labels zoeken zolang je leeft, maar gaat het je huidige problemen niet oplossen. Het verschaft je alleen een excuus niet meer te hoeven proberen. Hij gaat nl nooit inzien en toegeven dat HIJ het probleem is, daarop wachten is zinloos. Als je ooit echt verder wilt komen, zul je dit toch onder ogen moeten durven zien.

Wat nu te doen? Ik zou je adviseren er toch over te gaan praten tijdens therapie. MAAR alleen als diegene GEEN contacten heeft met jou v…. Ik mag aannemen dat je geschikte hulp hierbij kunt krijgen? Of je kunt het verdwenen zelf eens benaderen(vragen staat vrij). Zij kunnen discrete hulp verlenen. En lieverd, als het nodig is, wil ik die kosten wel betalen. Je mag mij ook nog steeds benaderen, ik kan je ook verder helpen en niemand hoeft hier iets van te weten. Ik ga ervanuit dat je hem hebt moeten beloven nooit meer contact met mij te zoeken, maar weet deze belofte is eenzijdig/ gedwongen en bedoeld jou binnen je of liever gezegd zijn comfortzone te houden. Ik ben niet schadelijk voor jou ontwikkeling, eerder een toevoeging. Ik ben er ook heilig van overtuigd dat jij straks bovengemiddeld kunt functioneren als jij jou keuzevrijheid terug hebt.

Dit gaat over wat anders maar heeft alles te maken met je situatie. Wat ik je aan zou willen raden en denk eens over het volgende na. Om alle quotes te wissen(op oa social media) die niets toevoegen aan jou doelen of als je die nog niet hebt, je progressie. Een vb “tussen wal en schip”. Als je quotes plaatst die betrekking hebben op jezelf, dan ligt daar je focus en maak je dit voor jezelf redelijk definitief.

En in je verhalen als je “ik ben” gebruikt, zet er dan iets positiefs achter. Als je nl een label achter “ik ben” plaatst, maakt dit het ook redelijk definitief en maak je het jezelf redelijk lastig dit ooit achter je te laten. Als je progressie wilt maken, moet je focus liggen op je doelen, maakt niet uit hoe klein.

Lees de boeken nog eens die ik je toen heb gegeven. En mocht je geld over hebben overweeg dan het boek ”doorbreek de gewoonte jezelf te zijn” te bestellen.

Ik blijf het nog steeds zeggen, afstand nemen is het beste wat je kunt doen en is eigenlijk de eerste stap. Nodig om uit je huidige werkelijkheid te komen. Minder vaak er naar toe. Minder vaak de telefoon opnemen als hij belt. 3x per dag bellen is ook echt niet gezond. Meditaties en affirmaties doen dagelijks. En wat echt nodig is om verandering in je leven te creëren is stoppen met zoeken naar labels, stoppen met schrijven over (je) labels. Ik snap dat dit lastig is omdat dit een deel van je leven is geworden, maar dit is ook een reden dat je vast blijft zitten, je leeft zoals Dr Joe zegt in het verleden en daardoor krijg je een voorspelbare toekomst als resultaat. In plaats daarvan zoek naar positieve habits wat jou opweg zou kunnen helpen naar een oplossing. Probeer de waarheid te facen, want daar ligt de echte oplossing. Wat echt nodig is; zoek connecties met like minded people die jou verder kunnen brengen, and fuck the age, that was never your problem. Nogmaals ik kan je ook helpen, discreet, niemand hoeft dit te weten. We zijn like minded en er is vertrouwen. Je hebt verbinding nodig met mensen die jou kunnen helpen jou leven in eigen handen te nemen, je onvoorwaardelijk te steunen. En zodra jij dan STERK genoeg bent, kun je zelf (met steun) actie ondernemen/ jou keuze maken. Ik snap dat je dit bang maakt, maar focus op je toekomst, Je weet inmiddels wel dat je me kunt vertrouwen. Doe iets lieverd, jij moet zelf de 1e stap nemen, zorg dat jij straks je mooiste leven kan opbouwen!<3

Laat dit eens allemaal bezinken en lees het eventueel nog eens terug. Probeer de angst voor je v….. eens te onderzoeken, het liefst met hulp. Door te onderzoeken en te voelen kan de angst minder worden en kun je zover komen dat je verlangen groter wordt dan je angst. Daar wil ik met je naar toe werken… <3

And again. I hate to do this and feel you suffering, but when I don’t you will suffer also and maybe much longer. I will keep doing this untill you succeed to build your own life.<3

Ik hoop dat je de video hieronder gaat kijken en luisteren. Neem je tijd en kijk desnoods meerdere keren. Teal heeft een heleboel videos, die jou verder kunnen helpen.

In het volgende blog wil ik het hebben over jou mogelijkheden en ga wat dieper in op wat mij drijft en wat C…. en ik willen gaan doen en willen terug geven aan deze wereld. Dit wordt een positief en interessant blog. Ik hoop dat je nog steeds blijft komen.<3

Weet, je kunt me nog altijd bereiken via app, messenger, mail of via de google map waar ik ook mijn adres en telnr heb gezet. Maak er gebruik van als het niet langer meer gaat…

Liefs <3

Gerelateerde Afbeeldingen: