Deep Inside

Ik was een beetje mijn data aan het reorganiseren op mijn computer en kwam zo terecht bij onze gesprekken die ik toen allemaal heb opgeslagen. Ik heb er een aantal gelezen van mezelf en voor sommigen schaam ik me wel een beetje. Ik was toen echt wel ver heen vind ik zelf. Maar heb ook een aantal van jou weer gelezen o.a. een verhaal wat je mij toen stuurde over je ES. Daar wil ik het in dit blog over hebben. Ik heb natuurlijk geen ervaring en vergeleken met jou weinig kennis van ES maar wel van controle.

Ik weet niet op welk moment je dit leest, maar als je straks nog weg moet of nog belangrijke dingen moet doen. Stop dan nu met lezen en lees het op een rustig moment wanneer je niks hoeft of moet doen. Want dit blog kan wel eens behoorlijk binnen komen.

Ok. Ik neem aan dat je nu een rustig moment hebt genomen…

Ik wil met je teruggaan naar het moment van je ES gedachten. Dit keer niet over het ontstaan. Misschien dat het later in dit blog nog ter sprake komt.

Ik wil je meenemen naar het gevoel wat je toen had met de ES gedachten, met name de kracht die je toen voelde. De stabiliteit die je voelde en exact weten waar je aan toe bent, want JIJ was nu degene die controle had. Jij zorgde voor die controle. Jij had het gevoel alles onder controle te hebben.

Om deze controle op jezelf uit te oefenen, heb je een immense kracht nodig, een enorme discipline.

In de setting van de ES is dit destructief voor je lichaam, maar wat nu als je deze kracht en deze discipline zou kunnen toepassen om je passie te volgen en doelen te kunnen bereiken?

Ik heb in al die tijd vanaf ik je heb leren kennen het gevoel gehad dat je een bijzonder talent hebt. Ik heb afgelopen week nog aan C…. gevraagd; heb ik me dan al die tijd vergist? Haar antwoord was: NEE, absoluut niet! C…. voelt dus precies hetzelfde.

Wat ik denk dat jou grootste issue is; je hebt geen autonomie, geen zelf vertrouwen, misschien zelfs nooit gehad, het is je nooit geleerd, de mogelijkheid het op te bouwen is jou nooit geboden, tot op heden. Maar die immense kracht in jou is nog wel aanwezig, nog steeds. En daarom is jou huidige leven voor jou niet te accepteren en blijft het voor jou nog steeds verdomd moeilijk een leven op te bouwen, een leven wat van jou is. En waarom kun je je huidige leven niet accepteren? Omdat jij van binnen heel goed weet waar jij toe in staat bent. Ik heb dat al gezien het eerste moment dat ik je leerde kennen. Waarom blijf ik dit doen? Dit schrijven.. Dat is mijn issue.. Ik kan gewoon niet toe kijken wetende wat jou mogelijkheden zijn.

Wat ik ook denk is dat die immense kracht die je hebt, getracht in bedwang wordt gehouden met (cognitieve) gedragstherapie. Maar deze kracht is niet fout of verkeerd. Je zou deze kracht nl heel goed kunnen gebruikten voor je passie en doelen. Maar daar is binnen jou huidige setting geen ruimte voor. Ik bedoel, je wordt hier niet in ondersteund in jou huidige omgeving.

Ik weet dat dit heel moeilijk voor je is. Jij ziet geen uitweg/ mogelijkheid om zelf initiatief te nemen om te gaan doen wat jezelf wilt. Misschien weet je niet eens wat je zelf wil en krijg je ook de ruimte niet te onderzoeken of iets uit te proberen. Je hebt ooit gezegd: “je kunt niet tegen mijn v…. ingaan, dat kan gewoon niet”. Misschien kun je de oefening van het vorige blog hier eens voor gaan gebruiken om erachter te komen hoe dit voor jou precies ontstaan is. Welke angst ontstaat er bij de gedachte als je tegen je v…. ingaat, hoe bang ben je? Misschien kun je voor jezelf jou zin die je ooit tegen mij gezegd hebt gebruiken en daar een strategie aan toevoegen.

Bv. “je kunt niet tegen mijn v…. ingaan, dat kan gewoon niet”, daarom pas ik mijzelf aan en doe ik precies wat hij van mij verlangt om geen gedoe te krijgen”.

Ik heb je ooit de vraag gesteld maar dit was in een andere setting, maar stel hem nog eens aan jezelf; Wat als er niemand was… niemand om jou te vertellen wat je moest doen; zou je leven er dan exact zo uitzien zoals je het nu leidt?

Maar hoe ga je nu een verandering in je leven creëren? Ik ga niet zeggen dat dit makkelijk is, want dat is het niet. Ik weet hoe verdomd moeilijk het is om je eigen keus te maken terwijl je omgeving dit niet toestaat. Maar hoe doe je dat dan..? Als eerste, zul je je toch moeten omringen met mensen die je steunen, én die al zijn waar jij wilt komen en bereid zijn jou daarbij te helpen. Jij bent het gemiddelde van de 5 mensen waar je mee omgaat. Welke 5 mensen heb jij het meest om je heen? Als zij jou behandelen alsof je een breekbaar glazen poppetje bent, dan is dat jou programma en ga jij (onbewust) zo leven. Als tweede, daar ga ik zo verder op in, eerst het volgende.

Ik heb je laatste verhaal gelezen. Ik kan je helaas niet vragen of je dit wil horen, maar ik wil graag eerlijk tegen je zijn. Als ik dit lees, lijkt het heel veel op het verhaal van bijna 4 jaar geleden, het  moment dat je het contact verbrak. Mag ik je vragen; meet je wel eens voor jezelf de progressie die je maakt bij een bepaalde weg die je gaat? En als dit voor jou onbevredigend is, mag jij dan ook zelf een andere keus maken? Toen ik dit nl mezelf begon af te vragen en ik voor mezelf geen bevredigend antwoord kreeg, ben ik meteen gestopt met therapie en werd me bewust dat als ik progressie wil maken ik andere keuzes moest gaan maken.

Ik wil je nog wat vertellen wat ik de afgelopen tijd geleerd heb. Het belangrijkste is; ALLES valt en staat met zelfvertrouwen/ self esteem/ self worth. De belangrijkste basis wordt gelegd in de eerste 7 levensjaren. Criticism will break your self esteem down to the bottom. C… en ik zijn ons bewust geworden dat wij ook self esteem missen. Want als je dat genoeg zou hebben en ik bedoel zoveel vertrouwen hebben in jezelf en geen enkele twijfel, dan zouden we alles aan kunnen. Hoe komt het dan dat we niet voldoende hebben? Hoe komt het dat jij niet voldoende hebt?

Als je te beschermd bent opgevoed, mis je bepaalde skills, je mist neuroverbindingen in je brein. Als je te vaak wordt gezegd dat je iets niet kunt, te vaak kritiek krijgt, dan wordt het kleine beetje wat je hebt nog afgebroken.

En als tweede dus bouwen aan je self esteem. En wat ik voor nu zou adviseren is elke dag affirmaties doen, geen dag overslaan. Blijf de meditaties doen, ook al voel je nog geen verandering.

And think about this; you don’t be born fucked up, you get fucked up. Ik ga je later vertellen van wie ik dit heb. Net als ik mankeert er aan jou onderzoek skills niks. Je leest veel je leert veel. Maar blijven lezen is ook een vorm van procrastination, dat merk ik bij mezelf ook. Pulling the trigger doe je niet door te blijven lezen. Waarom stellen we uit? Omdat we bang zijn. We zijn bang voor de uitkomst. O.a. door een Low self esteem.

Dan nog even iets wat me opviel over gelijkgestemden. Ik denk dat een like minded van jou leeftijd moeilijk te vinden is omdat jij je leeftijd ver vooruit bent. En als je eenmaal zover bent is het moeilijk te communiceren met iemand die jou niet begrijpt. Dus uiteindelijk zal je waarschijnlijk toch weer uitkomen bij een ouder iemand. En dat zou eigenlijk helemaal geen probleem moeten zijn…

Ik heb in google drive een mapje gemaakt met je naam, als je ooit behoefte voelt iets te delen dan kan je dat opslaan in dat mapje.

Komende blogs ga ik meer in op self esteem en ga ik je vertellen wat C…. en ik hebben besloten om onze angsten te facen, we hebben nl een rigoureus besluit genomen wat ons leven, onze comfortzone totaal overhoop gaat gooien. We zijn nu bezig met ons voor te bereiden en trekken daar een jaar voor uit.

Ik heb nog een paar nummers voor je. Wat voel je hierbij?

Het volgende nummer gaat over kracht. Als je dit nummer op je in laat werken, wat voel je dan? Wakkert dit de kracht in jou aan? Word je hier juist bang van? Doet dit je herinneren aan de kracht die je ervaarde tijdens de ES? Probeer te onderzoeken wat het in je doet. Als je angst voelt, duw het dan niet weg, maar probeer te voelen wat het je wilt vertellen.

Als laatste.. Ik wil je niet shockeren met mijn schrijven. Maar ik wil je laten zien dat als jij zelf een besluit neemt over je leven, zonder goedkeuring van wie dan ook, je dichterbij jou fulfilment komt en dat dan de spanning wegvalt en je brein beter gaat functioneren omdat het nieuwe verbindingen maakt. Volg daarom mijn verhalen op deze site, zodat je onze progressie kunt zien en jou hierdoor moed kan geven en geïnspireerd kan raken. Ik wil in dit leven het al het mogelijke eruit halen wat iedereen altijd als onmogelijk heeft bestempeld en daar heeft onze actie van komend jaar alles mee te maken.

Onlangs kwam ik een filmpje tegen van Teal Swan over ES, ik het het gedeeld op mijn FB. Zij legt bijzonder goed de oorzaak uit. Ik kom er in de komende blogs op terug. Stay tuned…

Be all you can be! <3

I sent you all my love<3

Gerelateerde Afbeeldingen: