BANG ZIJN

Ik kan me goed voorstellen dat je bang bent in deze tijd. En ja ik ben ook bang. Maar ik wil je iets meegeven wat ik heb geleerd vooral in de cursus non-dualiteit die ik onlangs heb gedaan.

Vooral nu gaat ons brein met ons aan de haal. Wees je ook vooral nu bewust van je niet functionele onbewuste gedachten.

Einstein leerde ons dat alles uit energie bestaat, dit is ook meetbaar. Non-dualiteit gaat nog iets verder en leert ons dat alles in ons bewustzijn ontstaat. Zonder bewustzijn is er nl niets om waar te nemen. Er wordt uitgelegd dat een boom niets doet om te groeien, het gebeurt gewoon, het is energie in beweging. Een boom heeft geen zelfbewustzijn en maakt zich dan ook geen zorgen of de andere boom mooier en groter of mooiere blaadjes heeft. Of dat die morgen wordt omgezaagd. De boom zegt ook niet; IK laat mijn takken groeien en IK beweeg in de wind. Het gaat zoals het gaat.

Wij daarentegen hebben een zelfbewustzijn en denken dat we een IK zijn. IK haal adem, IK heb dat bedacht, IK bepaal. Maar is dat zo?

Er zijn experimenten gedaan naar brain activiteit voor het nemen van een beslissing. In een experiment met een rode en groene knop werden personen gevraagd op een knop te drukken wanneer zij wilden en mochten ook zelf beslissen op welke. Ondertussen werden metingen verricht in het onbewuste brein. De computer kon feilloos meten wanneer en op welke knop er gedrukt zou worden nog voordat de persoon het zelf bewust wist in zijn neocortex. Het lampje ging branden nog voordat zij een arm bewogen.

Deze experimenten kun je vinden op Google. Dit wil dus zeggen dat jij geen beslissingen maakt maar jou lichaam, je onderbewustzijn. Tijdens de cursus lieten ze hier een filmpje van zien en dat schudde mijn bestaan wel op zijn grondvesten. Dit is bijna niet te bevatten! Ik ga hier later meer over vertellen, ik ben zelf nog een beetje beduusd van.

Tijdens de cursus werd verteld; het gaat zoals het gaat. Alles is bewustzijn. De boom groeit zoals die groeit, hij doet daar zelf niets aan.

Dat geldt ook voor ons. 

Ik heb nu voor mezelf een nieuwe slogan gemaakt. ” Het gebeurt zoals het gebeurt”

Het zorgt ervoor dat je een vorm van controle kunt loslaten. Want het leven heb je niet onder controle. Er is geen controle.

Op deze manier heb ik nu al meer rust gekregen. Bewust worden en jou IK die alleen in je hoofd bestaat minder serieus te nemen.

Functionele gedachten scheiden van de niet functionele. Daarmee nemen de razende gedachten al af. Met deze kennis weet je nu dus ook dat je niet je lichaam bent. Je bent bewustzijn. Je houd dus ook niet op te bestaan als je lichaam sterft.

Als je razende gedachten hebt, benoem dat je ze hebt en dat ze niet functioneel zijn. Eventueel kun je je gedachten een zelf bedachte naam geven en zeggen oh daar heb je …. weer met zo’n gedachte. Als er gebeurtenissen zijn die je van streek brengen, zeg dan tegen jezelf ”het gebeurt zoals het gebeurt”. Mijn IK heeft geen controle. Het is zoals het is. Ik kan vertrouwen<3

Ik weet niet of je de app meditation moments van Michael Pilarczyk hebt, maar hier staan hele goede affirmaties in. Doe ze elke dag. Dit traint je onderbewustzijn en zo kun je je innerlijke dialoog aanpassen. Ik heb geprobeerd je de app anoniem cadeau te doen, maar dat kon volgens hen helaas niet anoniem en ik wil je niet in problemen brengen.

Ik hoop dat ik je met deze blog wat meer rust heb gegeven. 

Ik heb een nummer voor je wat je vast heel mooi vindt. Leg beiden handen op je hart en voel wat de klanken met je doen.

❤️😘

Gerelateerde Afbeeldingen: