Je brein leren kennen

Als je leven niet is zoals je graag zou willen uit dit zich als conflicten binnen in jou. Wat kan jij hieraan veranderen? De eerste verandering begint met herkennen van patronen die ervoor hebben gezorgd welk leven jij nu leidt. Patronen zijn ingesleten programma’s in je subconscious mind. Als je jezelf en daarmee je leven wilt veranderen is het handig te weten hoe je brein werkt.

Je brein is opgedeeld in 3 delen. Het reptielen brein(de kleine hersenen), het limbische brein en de neocortex. Vaak wordt gezegd dat wij een vrije keus hebben en positief denken de oplossing is. Maar waarom veranderd ons leven dan niet, je denkt toch positief?

Positief denken doen wij met de neocortex, ons bewustzijn. Dit brein kan een data verwerken van 60 bits per seconde. Ons onbewuste brein kan een data verwerken van 11,2 miljoen bits per seconde. Alleen dit brein is een opslag voor behavior. Als een behavior eenmaal is aangeleerd en geprogrammeerd, draait het de rest van je leven dit programma af. Je kunt dus proberen positief te denken met 60 bits/sec, maar als het programma draait van je limbische brein met 11,2 miljoen bits/sec is dit onbegonnen werk. Een programma kan alleen gewijzigd worden met veelvuldig repeteren of met de zogenaamde theta hersengolven. Een programma die jou onbewust saboteert kan jou dus je hele leven achtervolgen. 

Hoe ontstaat een (slecht) programma?

In jou kindertijd 0-7 jaar ben je vatbaar voor alles wat je ziet, hoort, proeft, ruikt en voelt. Je observeert en kopieert alles wat je ziet. Jou onbewustzijn slaat alles op, zonder dat jij je daar bewust van bent.

Heel simpel voorbeeld. Als je als kind zelf dingen wilt gaan doen zoals bv veters strikken, je aankleden, je brood smeren etc en je wilt het heel graag zelf doen, maar dan wordt er gezegd: nee dat kun jij niet, papa of mama doet dat wel. Als dit vaker gebeurd ga jij een neuroverbinding maken dat jij …. Niet kan. Bij alle nieuwe voorvallen gaat jou onderbewuste dit programma afdraaien. Als dit voorbeeld zich blijft herhalen met andere dingen als je ouder wordt ontstaat er machteloosheid, dit gaat zich dan uiten in boosheid. Als je uiteindelijk met boosheid geen verandering bewerkstelligd in de vorm van dat anderen jou wensen inwilligen dan ontstaan er woedeaanvallen. Woedeaanvallen staan voor pure machteloosheid.

Als boosheid wel werkt in de vorm van dat anderen jou wensen inwilligen dan ontstaat er een heel ander programma. Je brein slaat op dat boosheid werkt en dat jij dingen naar jou hand kunt zetten. Dit kun je verder ontwikkelen door reacties van anderen te observeren. Als anderen bang worden van jou boze reactie en jou niet meer tegen durven spreken ga je dit gebruiken in alle toekomstige voorvallen. En zo kan het gebeuren dat je volwassen kinderen geen eigen keuzes kunnen maken als alleen jou keuze en je daarmee hun leven ruïneert.

Misschien heb ik hier beschreven wat er speelt in jou leven…

Het goede nieuws is, het is omkeerbaar maar vergt wel veel training. Ik heb het vaker gemeld, het beste mee te starten is (meer) afstand nemen van degene die je beperken. Met op de juiste manier mediteren kom je in theta / alfa hersengolven. Dit is de staat waarin je programma’s kunt wijzigen.

Je kunt starten met de meditaties van Dr Joe Dispenza. Je kunt ze vinden in je Google account. 

Succes lieverd<3

Gerelateerde Afbeeldingen: