Weet je nog… blauwe superbloedmaan

Lieve ….,

Het is bijna 2 jaar geleden dat wij voor het laatst contact hadden. Nu na 2 jaar wil ik hier ook schrijven hoe dit voor mij is geweest en nog is.

Wij hadden/ hebben een vriendschap die zo speciaal was en heel diep ging/ gaat. Ik schrijf dit ook in de tegenwoordige tijd omdat wij beiden de vriendschap nooit beëindigd hebben. Voor mij staat als een paal boven water dat er voor jou geen enkele keuze was als alleen de keuze waar je in gedwongen werd. Dit ook omdat je in het laatste contact dat er was gezegd had, bij de eerste breuk dat je geen enkele keuze had op dat moment en ik weet dat je die een week later ook niet had. Ik vind ’t verschrikkelijk voor je dat je dit moest meemaken. Ik weet dat dit voor jou nog veel zwaarder was als voor mij. Gedwongen worden zo’n vriendschap te verbreken en dan niemand meer hebben waar je écht terecht kan. Ik werd al gek van de gedachten, maar hoe moet dit voor jou geweest zijn…, daarom kon ik je zo moeilijk loslaten.

Want jij had nooit ever het contact verbroken als jou ……… er niet was geweest.

Aan de ene kant begrijp ik zo goed waar je inzit en dat je wel mee moest werken, aan de andere kant begrijp ik er helemaal niets van dat je hebt meegewerkt, je vrijheid was zo dichtbij… maar waarschijnlijk was je te bang voor de gevolgen. Je was altijd al in je hoofd alle scenario’s aan het afspelen. Daarom had je zo’n moeite met keuzes maken voor jezelf en dat is hoogstwaarschijnlijk de reden dat keuzes voor jou gemaakt zijn.

Maar hoe was/ is het voor mij. Ik noem normaal gesproken nooit iemand “beste” vriend of vriendin, want je legt eigenlijk dan ook een druk bij diegene. Maar ik kan jou niet anders noemen. Jij was voor mij mijn beste vriendin óóit, nog steeds! Want als jij terug zou komen gaan we gewoon verder waar we gestopt waren. Jij komt nog steeds dagelijks in mijn gedachten voorbij. Ik stuur je nog regelmatig liefde en ik blijf dat doen tot we elkaar ooit weer ontmoeten.

Ik had besloten je los te laten omdat je op geen enkele manier meer contact zocht, ook niet stiekem. Jou …….. als een pitbull een manier aan het zoeken was mij te bijten. Als je namelijk wel stiekem contact had gezocht, dan had ik je ook niet los gelaten en hadden we wel een manier gevonden die jou had kunnen helpen. Ik ben niet bang meer voor figuren als jou ………, maar ik kon niets zonder contact met jou, dus moest ik deze keus wel maken. Dit was een erg pijnlijke ervaring, ik had het gevoel jou aan je lot over te laten en heb dat eigenlijk nog. Maar ik ben me er wel van bewust dat jij zelf ook een verantwoordelijkheid hebt voor jou eigen leven en dat ik niet verantwoordelijk ben voor jou leven en jou geluk, want alleen jij kan daarvoor kiezen.

Ik heb geen idee hoe het jou vergaat, ik zoek je niet meer op. Contact zal van jou kant moeten komen. Wat ik wel weet of juist voel is dat jij nog steeds niet vrij bent. Jij je vrijheid hebt opgeofferd en hoopt dat het ooit beter wordt. Ik hoop dat je Michael Pilarczyk volgt en dat je ergens de kracht vindt misschien met zijn woorden/ lessen volledig voor jezelf te kiezen ten koste van alles. Ook al raak je daardoor iedereen kwijt, voor jezelf kiezen is namelijk het belangrijkste in dit leven. Ik weet niet wanneer, maar ooit ga je dit ook het belangrijkste in je leven vinden. Alles in je leven laten omdat iemand anders “het beste met je voor heeft”, kan ik mezelf nu niet meer voorstellen. Voor jezelf kiezen is; je passie volgen, je eigen vrienden kiezen, voor jou geluk gaan en iedereen die daar niet aan bijdraagt loslaten. Ook al zijn dit nu de “belangrijkste” mensen in jou leven. Ik heb dat gedaan en dit is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Stel eens de vraag aan jezelf; heb je écht een beperking of ben je al die tijd alleen maar beperkt? Er zijn namelijk genoeg mensen die volgens de maatschappij een “beperking” hebben, maar die uitermate succesvol zijn op uiteenlopende vlakken. Jij bent hierbij geen uitzondering!

April 2019 kwam er een nieuwe vriendin in mijn leven, inmiddels hoort ze ook bij “de beste”, niet dat ze jou kan vervangen want dat kan niemand. De band met jou is onvervangbaar.

Mijn …….. heeft er verschrikkelijke problemen mee gehad. Zo erg zelfs dat ze wou vertrekken. Maar ik kon mijn nieuwe vriendin niet loslaten, ook niet voor mijn ………

Uiteindelijk is het goed gekomen, we zijn nog steeds bij elkaar en eigenlijk gaat het beter dan ooit.

Ik kan beter met vrouwen overweg, jij begrijpt ook waarom. Eigenlijk begrijpt niemand er iets van, maar dat hoeft ook niet. Mensen staan altijd klaar met “gratis” meningen en oordelen, zo ook jou ……. Maar ze zitten er volledig naast en hebben jou eerder nog verder beperkt als waar je al was. Ik blijf erbij, jij hebt enorm veel potentie, een enorme passie, jij hebt enorme verborgen talenten. Niemand ziet dat of stimuleert dit. In jou huidige omgeving blijven ze waarschijnlijk voor altijd verborgen.

Ik heb namelijk gezien wat er met je gebeurd was als jij op die trein was gestapt in aug 2018…, weet die trein rijdt nog steeds…

Weet ook dat je altijd terug mag komen, je mag altijd bellen of mailen of een bericht sturen. Ik hoop niet dat je het laat duren tot de volgende blauwe superbloedmaan… Maar als het wel zo is, als ik dan nog leef dan zal ik er zijn, voor het stadhuis in Tilburg 17.00 uur bij de volgende blauwe superbloedmaan… <3

Gerelateerde Afbeeldingen: