Born on the fourth of july

Born on the fourth of july

4 juli, independence day. Als je bent geboren op deze dag dan wil dat heel veel zeggen over jou positie in het leven. Heb jij jou onafhankelijkheid al uitgeroepen?

In Amerika vieren ze op deze dag hun vrijheid, jou leven gaat over vrijheid verkrijgen. Heb jij de vrijheid waar je zo naar verlangt? Heb jij jou vrijheid al uitgeroepen?

Iets houd jou al heel lang bezig. Als jij op dit moment niet onafhankelijk bent betekent het dat jij afhankelijk bent. Afhankelijk ben je als je niet in staat bent jezelf te onderhouden in het leven. Afhankelijk kun je zijn door een beperking, maar je kunt ook afhankelijk gemaakt zijn. Doordat het jou niet is geleerd of doordat alles jou uit handen is genomen. Als jij namelijk nooit iets zelf hebt gedaan, of nooit hebt mogen doen dan heb jij nooit kunnen oefenen om iets uit te voeren. Het betekent niet dat je iets niet kunt, dat weet je namelijk pas als je het probeert.

Er zijn bv hele studies gedaan naar kinderen van overbezorgde ouders. Deze kinderen komen later op volwassen leeftijd onherroepelijk in de problemen. Angst is het grootste probleem bij deze doelgroep. Woede en machteloosheid voel je omdat je het gevoel hebt niet jou leven te leiden. Het gevoel hebben een alien te zijn die niet op deze planeet thuishoort komt omdat je nooit jezelf hebt mogen zijn, er hokjes voor jou bedacht zijn waar je (haast) zelf in bent gaan geloven omdat anderen er alles aan gedaan hebben aan te tonen dat jij niet “normaal” bent.

Als je probeert eruit te geraken is dit vaak zo moeilijk omdat jou omgeving het veranderen van jou niet accepteert, het afkeurt of in uiterste gevallen jou zelfs dwingt “voor jou eigen  bestwil”.

Als jou situatie zo is, als jou omgeving zo reageert of zelf zover gaat dat zij alle hulp die jij krijgt aangeboden elimineert, jij alleen de hulp mag aanvaarden die zij voor jou hebben uitgestippeld, vraag je dan met kracht af of dit het leven is waar jij in wilt blijven, of dit de omgeving is die het beste met jou voor heeft, is dit werkelijk zo? Is dit jou leven zoals je dit gewenst hebt?

Stel jezelf de juiste vragen. Als de antwoorden niet juist voelen, neem dan de verantwoording voor jezelf, want als jij dit niet doet, doet een ander dat voor jou en meestal is dat niet wat jij wilt. Neem risico, jou leven is van jou en je toekomst wordt elke dag korter. En ja.. dit is moeilijk, maar een vliegtuig heeft tegenwind nodig op te stijgen. Groei ontstaat door weerstand, jij groeit door lastige situaties aan te gaan. Je kunt nog altijd mijn hulp krijgen, just ask for it.

Happy birthday!

Gerelateerde Afbeeldingen: