Patronen herkennen

Patronen herkennen

Bij jezelf patronen herkennen is misschien wel het belangrijkste inzicht wat je kunt op doen. Op dit moment, ALLES wat jij denkt en waarnaar jij handelt is een overtuiging van anderen die jij hebt aangenomen als jou waarheid. Denk hier maar eens over na.
Welke van deze aangenomen waarheden heb jij onderzocht/ getoetst of deze gelden als jou waarheid?
Patronen slijten in. Het is een soort ingesleten paadje waar steeds overheen gelopen is en nadien is het moeilijk een andere weg te bewandelen.
Voorbeeld van een patroon: de overtuiging hebben dat jij geen controle hebt over jou leven en beslissingen niet kunt nemen, vervolgens emotioneel worden als anderen besluiten voor jou nemen.
Een patroon herkennen is stap 1, als jij niet herkend dat je in een patroon zit kun je er ook niets aan doen. Zo een patroon is er langzaam ingesleten, stukje bij beetje. Het kan ontstaan zijn doordat jou geen zelfstandigheid is geleerd. Of je omgeving angstig heeft gereageerd op acties die jij hebt ondernomen. Ga onderzoeken wat jou patronen zijn, zodat je deze patronen kunt veranderen in iets positiefs die jou weer vooruit helpt.

Kijk naar de volgende filmpjes en wie weet krijg je nieuwe inzichten.

https://www.youtube.com/watch?v=0FB9i7P9Zs4&list=PL6CTolo6SrXt2jnEjkLn9i-YIAAVuyf7D&index=17

Gerelateerde Afbeeldingen: